• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim sonu mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına, basın açıklamasını Şanlıurfa koordinatörü İbrahim Halil Göven okudu.

Basın açıklaması tam metni

"Hamd ve övgü; sonsuz merhamet sahibi olan ve kullarına merhametle muameleyi emreden Yüce Allah'a (Celle Celaluhu), salat ve selam; âlemlere rahmet olarak gönderilen Kutlu Nebi’ye, ashabına ve merhamet yürekli tüm inananların üzerine olsun.

Türkiye geneli ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören yaklaşık 16 milyonu aşkın öğrenci kardeşimiz, 17 Haziran 2022 Cuma günü karne alarak yaz tatiline çıkacak.

Tatil, uzun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından öğrencilere verilen bir haktır. Çocuklarımızın bu hakkı daha verimli kullanması için anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Tatil her ne kadar dinlenme için fırsat olsa da asla tembellik demek değildir. Medeniyetimizde tatil, bir işten boşalıp daha başka hayırlı bir işe koşmanın adıdır. Bu anlamda ailelerin, çocuklarının tatilini verimli geçirebilmesi için gerekli zemini oluşturması gerekir.

Yaz tatili aynı zamanda çocuklarımızın manevi eğitim almaları için altın bir fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm camilerde her yıl düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği kurslara, çocuklarımızı mutlaka göndermeli ve düzenli takibini yapmalıyız. Maneviyatı gelişmeyen çocukların başta aileleri olmak üzere topluma verebileceği hiçbir şey olmayacağı gibi tam aksine zarar vereceği unutulmamalıdır.

Aileler ve Sivil Toplum Kuruluşları, ‘okuyan bir nesil ancak yaşadığı toplumun geleceğini kurtarabilir’ şuuruyla, çocukların bu süreçte düzenli kitap okuması için düzenli bir program oluşturmalıdır. Bu okumalarla çocuklarımızın başta manevi gelişimine ve yaşadığı dünyayı tanımasına katkı sunmalıdır. Çocuklarımızda tarih şuurunun gelişmesi için imkânlar nispetince İslam kültür ve medeniyetine ait tarihi yerlerin ziyaret edilmesi faydalı olacaktır. Bunların yanında akrabalık ilişkilerinin neredeyse ortadan kalktığı, insanların giderek bireyselleştirildiği gerçeği ile de karşı karşıyayız. Bu bireyselleşme tehlikesine karşı çocuklarımızda sıla-i rahim bilincinin gelişmesi için akraba, eş, dost ziyaretleri yapmalıyız.

Son sınıflarda okuyup mezunlar olacaklar için ‘mezuniyet töreni’ adı altında hemen her yıl düzenlenen ve gençlerimizin ahlaki yozlaşmasına sebep olan mezuniyet programları düzenlenmektedir. Tamamen Batı kültürünün etkisinde, haz ve eğlenceye yönelik düzenlenen bu programlarda, gençlerin alkol, sigara ve daha farklı ahlaksızlıklarla tanıştığını üzülerek müşahede ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı gençlerimizi yozlaştıran bu gibi törenler konusunda gerekli tedbirleri almalıdır. Çocuklarımızı teslim ettiğimiz okul yöneticilerimizin ve ailelerimizin de bu tür konularda daha hassas davranmaları gerekiyor.

Çocukların karne notlarının düşük olması dünyanın sonu değildir. Karne notunun başarı için tek ölçü olarak kabul edilmesi ve düşük not için çocuklara yüklenilmesi doğru değildir. Karnenin sadece öğrenciye değil, öğretmen ve aileye de ait olduğu unutulmamalıdır.  Aileler bu bilinçle kendilerinin ve çocuklarının eksiklerini tespit edip gelecek yıl daha başarılı olması için çabalamalıdır.

Bu vesileyle 2021-2022 yılı eğitim öğretim sezon sonunun ve yaz tatilinin başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. " (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir