• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Tüketici yasa taslağı beklentileri karşılamaktan uzak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketici Koruma Derneği Genel Başkanı Mehmet Enver Aytaç, yaptığı açıklamayla yeni Tüketici Yasa Taslağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hazırlanan ve bir devrim gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan taslağın tüketici beklentilerini karşılamaktan uzak olduğu gibi eski kanunu aratacak gibi gözüktüğünü ifade eden Aytaç, "Tüketicinin en önemli şikayeti olan deli dumrul vergisi gibi ihdas edilen türlü adlarla soyulmasına neden olan ücret kalemleri, tasarının kanunlaşması halinde daha da artacaktır. Çünkü mevcut taslak tüketicilerle sözleşme imzalayan şirket ve firmaların tüketicilerden çeşitli ücret ve masraf almalarının önünü açmaktadır" dedi.

Tasarının geçici 1. maddesi ile daha önce kurulan ve halen geçerli olan sözleşmelerin de bu Kanun kapsamında sayıldığına dikkat çeken Aytaç, "Bu düzenleme bugün kredi kartlarından yıllık kart ücreti ile çekilen kredilerden dosya masrafı ve yeniden yapılandırma ücreti alamayan bankalara geçmişe dönük olarak tüketiciyi soyma imkanı getirmektedir. Tüketici kanunu geçmişe dönük soygun imkanı getirdiğinden tam bir geriye gidiştir.

Bu tasarı tüketicinin değil, bankaların tasarısıdır. Tasarı ile bugüne kadar tüketici adına tek bir olumlu iş yapmamış BDDK ya tüketicinin aleyhine birçok karar alabilme imkanı getirilmesi ise ayrı bir tutarsızlıktır" ifadelerini kullandı. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir