• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Tahıl krizinin çözümü için özel hat kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiği bu günlerde dünya genelinde tahıl krizi yaşamaya neden oluyor.

Tahıl ihracatının yapılamaması ülkelerdeki buğday sorununu daha da zorlaştırıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önce Rusya ardından da Ukraynalı mevkidaşları ile görüşerek insani durumun daha da kötüleşmemesi için bir an önce ateşkesin sağlanması gerekliğini yineledi.

 Bakan Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin tahliyesi ile ilgili de konuştu. Görüşmede; söz konusu durumun farklı coğrafyalardaki ülkelere olumsuz etkisi belirtilirken sorunun çözümü için bakanlıklar tarafından general rütbesinde birer personel görevlendirildi.

Konuya ilişkin açıklamada yapan Akar şu ifadelerini kullanmıştı:

 "Ukraynalıların limandaki mayınları temizlemesi, limandan çıktıktan sonra belirli koridorlardan toplanma bölgesine girinceye kadar Ruslar tarafından eşlik edilmesi, olası mayınların temizlenmesi, ondan sonra da tercihen Türk unsurları tarafından ticari gemilerin emniyetli seyirlerinin sağlanması. Bir an önce işi sonlandırmak istiyoruz. Bizim hem Rusya hem Ukrayna ile yoğun görüşme trafiğimiz var. İki tarafın bazı çekinceleri var. Biz de aradaki çekinceleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bu konuda umutluyuz"

(İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir