• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Hindistan'lı hukukçular: Müslümanların evlerinin yıkılması yasa dışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Al Jazeera'nin haberine göre, 6 eski yargıç ve 6 avukattan oluşan bir grup hukukçu, Müslümanların evinin yıkılmasına ilişkin yüksek mahkemeye mektup yazdı.

Mektupta, hukukçular, eyalet yönetiminin aktivist Muhammed Javed'in evini yıkmasının yasalara aykırı olduğunu vurgulayarak bu eylemi kınadı.

Hukukçular, yüksek mahkemeyi Uttar Pradeş'teki "kötüleşen kanun ve düzeni korumak" için harekete geçmeye çağırdı.

Mektupta, hukukçular, "yıkımların net şekilde yargısız infaz ve yasalara aykırı" olduğunu ifade etti.

Eyalet yetkilileri ise Javed'in evinin bir kısmının kaçak olduğunu ve konuyla ilgili duruşmalara katılmadığını öne sürüyor.

Al Jazeera'ye konuşan Javed'in kızı Afreen Fatima ise evin kaçak olduğu iddiasını yalanlarken, "Yaklaşık 20 yıldır konut vergilerimizi ödüyorduk ve hiçbir yetkiliden evimizin yasa dışı olduğuna dair bir kez bile herhangi bir bildirim almadık. Yasa dışı bir evse neden vergilerimizi alıyorlardı?" ifadelerini kullandı.

Javed'in avukatı KK Roy da evin Javed'e değil karısına ait olduğuna işaret ederek, "Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuku Mülkiyet Yasası'na göre eş, karısının mülkünde pay sahibi olamaz. Javed'in yasaya göre mülk üzerinde hiçbir hakkı olmadığı için onun adına yapılan bildirim yasa dışıdır. Bildirime itiraz ettik ve en az 1,3 milyon dolarlık tazminat talebinde bulunduk." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir