• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Coşkun: Hayat sadece karneden ibaret değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öğrenciler, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'nın sonunda 17 Haziran 2022 tarihinde karne alarak yılsonu tatiline başlayacak.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, okulların kapanması ile ilgili İLKHA'ya açıklama yaparak öğrencilerin ailelerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Çocukların en kıymetli varlıklar olduğunu belirten Coşkun, çocukların kırık olan notlarının tolere edilerek sorunun nerden kaynaklandığının beraberce tespit edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Karne alacak öğrencilerin bazılarının sevineceğini ve bazılarının da üzüleceğini belirten Coşkun, "Öğrenciler, cuma günü karne alacaklar. Eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hafta sonu da üniversite sınavları var. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Cuma günü karnemizi aldığımız zaman karnesi iyi olan öğrenciler sevinecek, karnesinde zayıf olan öğrenciler ise tasa ve kaygı içinde olacaklar. Bu sebeple velilerin daha duyarlı ve uygun bir şekilde öğrenciye yönelmesi gerekir. Dünyadaki en kıymetli varlıklarımız çocuklarımızdır. Tabi ki çocuklarımızın başarılı olmasını ve iyi yerlere gelmesini hepimiz isteriz; ama hayatın karneden ibaret olmadığını hepimizin bilmesi gerekir. Varsa herhangi bir sorun ve sıkıntı çocuklarımızı karşımıza oturtarak beraber, birlik içerisinde sorunun nereden ve neden kaynaklandığını çözüm bulmamız gerekir." şeklinde konuştu.

 

"El ele vererek çocuğumuzun bu sıkıntılı durumda yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir"

Velilerin çocuklarının durumlarını yakından takip etmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Eğitim öğretim zorlaşmıştır. Çocuklar bir yarış atı gibi koşuşturuluyor.  Çocuklar bazen çocukluklarını dahi yaşayamıyorlar. Bu sebeple velilerin karnede kendi paylarına düşen kısmı da mutlaka görmeleri gerekir. Veli, 1 yıl boyunca okula gitmemiş ve çocuğunun durumunu sormamışsa karnedeki notlarından dolayı çocuğa kızmasının ve bağırmasının herhangi bir getirisi olmayacaktır; bilakis çocuğu küstürecek, üzecek ve daha olumsuz durumlar oluşturacaktır. Bu sebeple bir arkadaş gibi çocuğumuzu oturtarak, var olan sorun ve sıkıntılara yönelik çözüm üretmesi gerekir. Her beraber el ele vererek çocuğumuzun bu sıkıntılı durumunda yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir. Çocuğun başarılı olduğu dersleri mutlaka vardır. Bu başarılı olunan dersler üzerinden çocuğumuzu motive ederek çocuklarımızı kazanmamız gerekir." diye konuştu.

"Bazen sorun ve sıkıntılar olacaktır"

Çocukların sorunları ile ilgili duyarlı olunması gerektiğine değinen Coşkun, "Her şey ders demek değildir. Çocuğumuzun ahlaki yapısı, toplumsal yönü, insanları sevmesi ve güzel bir ahlaka sahip olması yönünden de çocuğumuzun kıymetini ve değerini bilmemiz gerekir. Bu konulara özellikle dikkat etmemiz lazım. İnşallah bu konuda velilerimiz çocuklarımızı sevsinler. Sonuçta bizim evlatlarımızdır. Bazen sorun ve sıkıntılar olacaktır. Veliler, bu sorunların çözümüne yönelik ne yapabiliriz ne edebiliriz ona yönelik çalışmalar yapmaları gerekir. Veliler, kendilerini ve çocuklarını üzmemeleri lazım. Sonuçta; hayat sadece karneden ibaret değildir. "şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir