• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
​ 110 hafız icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara Sincan İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 110 hafıza, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla düzenlenen törende icazet verildi.

Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Sincan bugün en bahtiyar günlerinden birisini yaşıyor. Biz de bu bahtiyarlığa şahit oluyoruz elhamdülillah. 110 gencimizin hafız olması, bizim için bahtiyarlıkların en büyüklerinden birisidir.” dedi.

Hafızlığın bir kula nasip olabilecek en büyük lütuf olduğunu kaydeden Erbaş, “Kur'an-ı Kerim, Rabbimizin Peygamber Efendimiz aracılığı ile bütün insanlığa gönderdiği en büyük mucize. En büyük mucizeyi zihnine, gönlüne, kalbine yerleştirmek her kula nasip olur mu? İşte bu kardeşlerimize, yavrularımıza nasip oldu. Allah mübarek eylesin, hayırlı eylesin. Ne mutlu onlara, ne mutlu onların ailelerine, annelerine, babalarına, hocalarına.” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in hayat rehberi olduğunu belirten Erbaş, “Hayatımızın rehberini hıfzetmek, ezberlemek ve hayatımızı ona göre tanzim etmek, hayatımızın rehberi olarak Kur’an-ı Kerim’i bilmek, tanımak. Bundan büyük fazilet olur mu, bundan büyük bahtiyarlık olur mu?” ifadelerini kullandı.

“Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmek, hizmetlerin en büyüğü”

Kur'an-ı Kerim’in, günümüze kadar milyonlarca Müslüman tarafından hıfzedildiğini aktaran Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in indiği andan kıyamete kadar korunacağını hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Rabbimiz, bu korunma işini kullarını vesile kılarak yerine getirmiş. İlk zaman Efendimiz Aleyhisselam'ın kalbine Cibril Aleyhisselam tarafından indirilmiş, Efendimiz aleyhissalatu vesselam'ın kalbiyle, zihniyle koruma altına alınmış. Sonra onun fem-i muhsininden vahiy katipleri yazarak koruma altına alınmış ve ashab-ı kiramdan yüzlercesi ezberleyerek, hıfzederek Kur'an-ı Kerim'i koruma altına almışlardır. İşte Kur’an’ın koruyucularından bir kısmı da şimdi burada, hafızlarımız. Ne mutlu onlara. Allah'ın yeryüzüne gönderdiği en büyük mucizesinin koruyucusu, hafızı olmak kadar mükemmel bir unvan, bir vasıf yok dünya üzerinde. Hafızlarımızı, annelerini, babalarını, hocalarını tebrik ediyorum.”

Hayat rehberi olan Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmenin hizmetlerin en büyüğü olduğunu vurgulayan Erbaş, hafızlardan, hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’in hıfzını muhafaza etmelerini, Kur'an-ı Kerim’i anlamaya çalışmalarını, hayatlarına tatbik etmelerini isteyerek, en az bir hafız yetiştirmelerini talep etti.

Erbaş, hafızları, hafızların hocalarını, anne ve babalarını tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Sincan’da Abdülhamid Han Hafızlık Kur’an Kursu ile Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi-Kafe’nin açılışlarını da yaptı.

Programlarda Başkan Erbaş’a, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de eşlik etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir