• DOLAR 32.455
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2478.182
  • ...
Silah deposunda patlama: 100 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkmenistan`ın başkenti Aşkabat`a 25 kilometre uzaklıktaki Abadan kenti yakınlarındaki silah deposunda patlama meydana geldi. Resmi makamlar patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını açıklarken, resmi olmayan kaynaklar 100 civarında ölü olduğunu bildiriyor.

Patlama, TSİ 16.00 sıralarında meydana geldi. Dışişleri Bakanlığı, patlamaya aşırı sıcakların sebep olduğunu; can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Açıklamada, depoda havai fişekler ve diğer patlayıcı maddelerin bulunduğu kaydedildi.

Devlet Başkanı Grbangulı Berdimuhamedov`un da bakanlar kurulu üyeleri ve Milli Güvenlik Kurulu üyeleri ile toplantı değerlendirme yaptığı bildirildi.

Patlamanın ardından bölge halkı tahliye edilirken, gerekli yardımların yapıldığı açıklandı. Küçük çaplı patlamaların devam ettiği olay yerinde soğutma çalışmaları yapılıyor.

Öte yandan, resmi olmayan kaynaklar ise, patlamanın olduğu bölgede 3 kilometre alana füze, patlayıcı maddeler düştüğünü; bazı binaların yıkıldığını; 100`den fazla ölü olduğunu belirtiyor.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLLAMA

Silah deposunda meydana gelen patlama ile ilgili Dışişleri Bakanlığından resmi açıklama geldi.
    
Açıklamada, Devlet Başkanı Grbangulı Berdimuhamedov`un Bakanlar Kurulu üyeleri ve Milli Güvenlik Kurulu üyeleri ile toplantı halinde olduğu ve durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi.
    
Açıklamada depoda havaifişekler ve diğer patlayıcı maddelerin yer aldığı belirtilirken, patlamanın aşırı sıcaklardan kaynaklandığı açıklandı. Can ve mal kaybının olmadığı kaydedilirken, bölge halkına acil olan tıbbi ve sosyal yardımların yapıldığı bildirildi.
    
Patlama ile ilgili özel komisyon oluşturulduğu belirtilirken, durumun kontrol altına alındığı vurgulandı. Patlama sonrası bölge halkının çevre ilçelere tahliye edildiği bilgisi de yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir