• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Uzmanlar: Arabada parfüm bırakmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Narin, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu bugünlerde ev ve araç yangınlarına karşı uyardı.

Camsı eşyaların aşırı sıcak günlerde mercek görevi gördüğünü ve basınçlı şişelerin ise patlama gibi ciddi sorunları meydan getirebileceğine dikkat çeken Narin, “Doğu ve güneydoğu illerinde, özellikle Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Şırnak gibi yerlerde sıcakların aşırı derece artmasından kaynaklanarak, zaman zaman araçlarda ve iş yerlerinde çok ciddi yangınlar meydana gelebilmektedir. Bu yangınlarda da maalesef ki can ve mal kayıpları meydana gelmektedir. Bunların önüne geçebilmek açısından hem kendi sağlığımız hem de aracın güvenliği için basınçlı kapların bulundurulmaması gerekmektedir. Özellikle camsı kapların, örneğin camlı kolonya, parfüm şişeleri gibi eşyaları bulundurmamak lazım. Çünkü bu tür malzemeler güneşe karşı mercek görevi görmektedir. Bundan dolayı yangın ve patlamalar meydana getirebilmektedir.” dedi.

“Bölgemizin ekim alanı olması hasebiyle mercek görevi gören malzemeler dışarıya atılmamalı”

Narin, “Bundan dolayı vatandaşlarımızın sıcaklara karşı çok dikkatli olması gerekmektedir. Basınçlı kapların tamamında güneşe karşı belli bir koruma düzeyi konusunda bilgiler, uyarılar içermektedir. Basınçlı şişelerin özellikle deodorant, parfüm ve soda gibi benzeri ürünleri tercih ederken merdiven altında üretilen malzemeler dikkat edilmeli. Çünkü merdiven altında üretilen malzemelerde uyarıcı bilgiler bulunmamaktadır. Bundan dolayı bu tür malzemeler daha çok zarar verebilmektedir. Bölgemizin ekim alanı olması hasebiyle mercek görevi gören malzemeler dışarıya atılmamalı ve bu konuda çok hassas davranmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Cep telefonları araçlarda cam kenarına bırakılmamalı”

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Narin

Ev ve iş yerlerinde sürekli prizde takılı olan elektrikli ev aletlerinin sık sık kontrol edilmesi ve kullanılmadığı zaman da fişten çekilmesi gerektiğini belirten Narin, “İş yerleri dışında buzdolabı veya diğer soğutucu elektronik malzemeler dışında diğer bütün elektronik malzemelerin fişlerinin prizlerden çıkarılması gerekmektedir. Çünkü hem enerji tasarrufu bakımından hem de sıcaklardan artmasından kaynaklanarak prizlerin kapalı olması daha elzemdir. Yine cep telefonlarının araçlarda cama yakın ya da güneş alabilen yerlerden uzak tutulması gerekmektedir. Güneşten uzak tutulmazsa bataryaların patlama gibi büyük bir riski vardır. Bu da büyük sonuçlara sebep oluyor.” şeklinde konuştu.

“Ev, araç ve iş yerlerimizde mutlaka yangın tüpü bulundurulmalı”

Sıcakların artmasıyla oluşabilecek yangınlara karşı mutlaka yangın tüpünün bulundurulması gerektiğini ifade eden Narin, son olarak şöyle konuştu:

“Araçlarda da meydana gelen yangınlar da müdahalenin yapılabilmesi için mutlaka yangın tüpü bulundurulmalı. Bulundurulmaması zaten yasak. Hem sağlık hem de güvenlik açısından bulundurulmalı ve yıllık periyodik uygulaması kontrol edilmelidir. Sıcakların artmasıyla yangınların çoğaldığını göz önüne alarak özellikle evlerimizde, araçlarımızda ve iş yerlerimizde mutlaka yangın tüpü bulundurmamız gerekmektedir.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir