• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Tesettür Seferberliği` Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Salih Keskin / Doğruhaber

Mustazaf-Der Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz, “Toplumda tesettür bilinci oluşturmak için böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla birlikte temiz bir toplumun ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi

Toplumdaki ahlaki çöküntü korkunç boyutlara ulaştı. Sokaklarda 13-14 yaşlarındaki kız ve erkek çocukların uygunsuz davranışları, görenleri hayretler içinde bıraktırıyor. Bu çöküntüye “Dur” demek için Genel Merkezi Diyarbakır’da bulunan Mustazaf-Der “Tesettür Seferberliği” başlattı. Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi’nde yapılan toplantıyla “Tesettür Seferberliği”ni başlattıklarını söyleyen Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, bize bu hayırlı hizmetin ayrıntılarını anlattı.

İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye’de yaşanan başörtüsü zulmüne ve yanlış örtünme anlayışına karşı kampanyalar başlatan kurumlar arasına Mustazaf-Der kapsamlı bir programla girdi. Büyük bir kitlesel eylem projesi başlatan Mustazaf-Der Genel Merkezi, Diyarbakır Şubesinde, şube başkanlarıyla düzenlediği toplantıda yol haritası çizdi. Mustazaf-Der yapacağı konferans, seminer ve kitlesel etkinliklerle tesettürün şuur ve idrakini halkla paylaşmaya çalışacak.

AHLAKİ YOZLAŞMAYA SET ÇEKİLECEK

“Biz tesettür seferberliğini başarırsak toplumdaki ahlaki yozlaşmanın önüne set çekeceğiz” diyen Mustazaf-Der Başkanı Av. M. Hüseyin Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Çıplaklık şeytanın en büyük silahlarındandır. Bu toplumun ahlakını, inancını bozmak isteyen kesimlerin, düşüncelerin oyunları bozulacaktır. Bilgili, bilinçli gençlerimizi kimse yozlaştıramaz ama bu sadece aile baskısıyla olursa kafasındaki örtüsüyle beraber ahlaksız davranışları devam edecektir. Bunun için gençlerimize, ailelerimize tesettürün şuurunu anlatacağız ve ahlaki yozlaşmaya set çekeceğiz. Bu konuda herkesi, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını göreve çağırıyoruz.”

İSLAMİ YAŞAM HORLANIP, SUÇ SAYILIYOR

Dernek olarak Türkiye genelinde “Tesettür Seferberliği” başlattınız. Neden Tesettür Seferberliği?

Toplumdaki ahlaki yozlaşmanın sebeplerinden bir tanesi de tesettürsüzlük. Bizim dernek olarak, toplumun bilinçlenmesi ve değerlerimizin kaybolmaması için zaten çalışmalarımız vardı, biz bunu genişlettik. Toplumumuza, gerek televizyonlarla olsun veya diğer yöntemlerle olsun Batı tipi giyim tarzı dayatılıyor. Örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz bir kuşatma altına alınmış. Bu kuşatmadan kurtulmanın yolu değerlerimize sahip çıkmak ile mümkündür. Batı tipi yaşam ve giyim tarzı çocuklarımıza dahi dayatılıyor. Kültürel tüm etkinliklerinde şunu net olarak görüyoruz: İslamî yaşam horlanıp, suç sayılıyor. Devlet ise okullarda, kamusal alan dedikleri yerlerde örtüyü yasaklıyor. Örf, adetlerimizde olmayan, halkın tasvip etmediği şeyleri de koruma altına alıyor. Devlet, şu an zinayı meşrulaştırmış, nikâhsız beraberliği ise teşvik ediyor. Kadınların yabancı erkelerle gezip tozması sıradanlaştırılmış, bu da kötülüğe giden yoldur.

DOĞRU TESETTÜR HARAMA GİDEN TÜM YOLLARI KAPATIR

İslamî yaşam olmayınca, ahlaki yozlaşma başlıyor. Giyim sektörü de bu ahlakî yozlaşmada el ayak oluyor. Moda diye toplumu örtüsüzlüğe yönlendiriyorlar. Pantolonları dar ve düşük bel, tişört veya bluzları da dar ve kısa… Erkekler düşük bel pantolonu ve kısa tişörtü giyip, camiye namaz kılmaya gidiyor. Secdeye gittiklerinde ise sırtı görünüyor. Örtünmesi gereken yer açık olduğu zaman o ibadet de tehlikeye giriyor. Bayanlar başını örtmüş ama vücudun diğer yerleri örtünmemiş. Daracık bir pantolon, hem erkek için hem de kadın için de tesettür değildir, ama o hale getirilmiş. Biz, bunun önlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Doğru bir tesettür anlayışını topluma vermemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız takdirde harama giden tüm yolların kapanacağına inanıyoruz. Toplumda tesettür bilinci oluşturmak için böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla birlikte temiz bir toplumun ortaya çıkacağına inanıyoruz.

TESETTÜR İÇİN HALKI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ

“Tesettür Seferberliği” Kampanyası çerçevesinde neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Biz, bu kampanya çerçevesinde bir dizi bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliklerinin yanında paneller ve seminerler düzenlemeyi düşünüyoruz. Halka tesettürün önemini anlatacağız. Bazı insanlar, televizyonlardan veya çevresinden gördüğü yaşam tarzının öyle olduğunu zannediyor, bizler de bunun böyle olmadığını, İslam’ın kaynağı olan Kur’an ve Sünnete bakılması gerektiğini ve tesettürün nasıl olması gerektiğini anlatacağız. Allah ve Resulünün razı olacağı bir tesettür anlayışının toplumda oluşması için etkinlikler düzenleyeceğiz. Kitap ve broşür dağıtacağız. İmza kampanyaları ve anketler yapacağız. Hukuki haklar konusunda avukatlardan yardımlar alacağız ve bu avukatlar bize hukuki destek verecekler. Müftülükler başta olmak üzere bölgenin kanaat önderleri, Molla ve Seydalara gideceğiz. Onlardan bu konuyu gündemlerine almalarını ve tesettürün önemini halka anlatmalarını isteyeceğiz. Ayrıca, Türkiye genelindeki İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına gidip, birlikte çalışmak için ortak bir platform kurulmasını talep edeceğiz. Eylül ayında açık alanda bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz.

Bu etkinliklerimiz toplumun genelini kapsayacak, okulların açılmasıyla birlikte örtülü öğrencilere yönelik çalışmalarımız başlayacak. Bu kampanyamız sonuç alınıncaya kadar sürecek. Ayrıca hazırlanacak yeni Anayasa ile birlikte İslamî yaşamın önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

TESETTÜR YOZLAŞTIRILMIŞ

Nasıl bir tesettür anlayışı benimsiyorsunuz?

Tesettür, sadece başı kapatma değildir, bir tek tip kıyafet de değildir. Tesettür, vücut hatlarını kapatacak bollukta olan bir giyim tarzıdır. Bu erkek için de bayan içinde geçerlidir. Tesettürün sadece bir giyim/kuşam olarak algılanmaması gerekiyor, bu İslami yaşamın getirdiği bir gerekliliktir. Tesettüre bürünen bir bayan oturup kalkmasından, yürümesinden konuşmasına kadar her şeye dikkat etmelidir.

Müslüman erkekler veya kadınlar, İslamî edep ve hayâ ile hareket etmek zorundadır. En azından bir ilmihal kitabına bakmalıdırlar ve ona göre hareket etmelidirler. Tesettürlü bir bayan tesettürün hakkını vermelidir. Tesettürlü bir bayan, yabancı erkeklerle kafelerde oturmaz. Bu, tesettürün ruhuna aykırıdır. Tesettürün de yozlaştırıldığını görüyoruz maalesef.

TESETTÜR BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN ORTAK PAYDASIDIR

Bu konu sadece bizi ilgilendiren bir mesele değildir. Bu mesele duyarlı olan herkesi ilgilendiriyor. Bu konuda duyarlı olan camia ve cemaatlere, Türkiye genelindeki tüm İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına gidip, ortak hareket etme noktasında sorumluluk almalarını isteyeceğiz. Gerekirse ortak platform kurulmasını önereceğiz. Hükümet ve devletin kendi sorumluluklarının farkına varması ve İslami yaşamın önündeki engellerin kaldırmasını talep edeceğiz. Halkı bilinçlendirme ve bilgilendirmek için televizyon veya radyo programlarına katılacağız. Sonuç alıncaya kadar bu çalışmalarımız sürecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir