• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Yardıma muhtaç aile hayırseverlerin desteğini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana’nın Yüreğir ilçesi Yamaçlı mahallesinde, yıkılmaya yüz tutmuş evde oturan ve her ikisinde de sağlık sorunu olan anne-oğul, içeri sızan yağmur suları nedeniyle kullanılamaz hale gelen evden çıkmak zorunda kalmışlardı.

Adana Umut Kervanı yetkilileri, gerekli incelemelerinin ardından yaptıkları açıklamada, bu evin yıkılması gerektiğini belirterek hayırseverler tarafından sağlık sorunları bulunan aileye sahip çıkılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Yapılan çağrı karşılık buldu ve metruk bina yıkıldı. Temeli dökülen eve ve aileye ziyaret gerçekleştiren Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, hayırseverlere teşekkür ettiği konuşmasında, evin tamamlanabilmesi için hayırseverlere yeniden çağrıda bulundu.

“Elhamdülillah o ucube binayı yıktık”

Daha önceki ziyaretlerinde, metruk bir evde yaşam mücadelesi veren aileye yeni bir ev yapımı için yardım çağrısında bulunduklarını belirten Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, “Elhamdülillah o ucube binayı yıktık. Tabi biz yayın yaptıktan sonra Süleyman Bayl isminde bir hayırsever bizi aradı ve yıkım işini ben üstleniyorum dedi. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun.” dedi.

“Bu ev durduğu müddetçe, inşallah inşaata katkıda bulunan herkes, hayır namına payını alacaktır”

Yeni ev yapımı için temel attıklarını belirten Serin, “Evin temeline beton dökülmesi işiyle Sinan ustam ilgileniyor. Allah Teâlâ kendisinden razı olsun. Bizim isteğimiz şu, bu da bir sadaka-i cariyedir. Bu ev burada olduğu müddetçe inşallah inşaata katkıda bulunan herkes bundan payını alacaktır. Yani bir tuğla, bir torba çimento olur, evin fayansını ben yaparım, kapı penceresini ben karşılarım diyenler olur, bir tanesini veya iki tanesini başkası karşılar. Yani kimin neye gücü yetiyorsa…” diyen Serin, bu hayırda büyük küçük fark etmeksizin herkesin katkısını beklediklerini söyledi.

“Bizim tek başımıza, bunun altından kalkmamız mümkün değil”

Hayırseverlere seslenen Serin, şunları kaydetti: Biz başlattık gerisini de inşallah siz getirin. Bize destek çıkın. Çünkü bizim tek başımıza, bunun altından kalkmamız mümkün değil. Buradan tekrar bize bu konuda çok yardımcı olan Yakup Gündüz hocamıza da teşekkür ediyorum. Allahu Teâlâ kendisinden razı olsun. Tekrardan onun desteklerinin devamını bekliyoruz. Hayırseverlerin yine bu işe el atmalarını istiyoruz. Allah Teâlâ bugüne kadar yardım yapanlardan razı olsun.”

“Günde 2-3 kere şu inşaatın önünde oturuyorum”

"Hayırseverlerden Allah razı olsun" diyen ev sahibi Nadile Ürey, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah bin kere razı olsun, şimdi o kadar şaşkınım ki ne diyeceğimi bilemedim. Gelip gidiyorum. Her gün, günde 2-3 kere şu inşaatın önünde oturuyorum, geri dönüyorum, yine oturup geri dönüyorum. Acaba olur mu, yapabilir mi? Bir hayırsever çıkabilir mi? Hepinizin işi gücü rast gitsin.”” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir