• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Nasrallah’tan Yunanistan'a uyarı! Derhal çekil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nasrallah, Siyonist işgalcinin tartışmalı deniz sınırında yer alan "Kariş" bölgesine 5 Haziran'da petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için gemi göndermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kariş'te işgalci adına arama çalışmaları sürdüren Yunan firmasının ivedi bir şekilde gemiyi geri çekmesi gerektiğini belirten Nasrallah, "Aksi takdirde gemi mürettebatı ve meydana gelecek maddi zarardan (Yunanistan) sorumlu olacak" tehdidinde bulundu.

Tel Aviv yönetiminin iddia ettiğinin aksine Kariş'in tartışmalı deniz sınırında yer aldığını aktaran Nasrallah, "Kariş ortak sahadır ve her türlü gaz çıkarımı durdurulmalıdır" dedi.

İşgal çetesinin Lübnan'a ait yer altı servetini çaldığını savunan Nasrallah, Hizbullah'ın işgalciden Kariş'ten gaz çıkarmasını engelleyebileceğini ancak bunu nasıl yapacaklarına değinmeyeceğini söyledi.

İşgal çetesi sözde dışişleri, savunma ve enerji bakanları, yayınladıkları ortak açıklamada, ihtilaflı deniz sahası olan "Kariş”in “İsrail’in mülkü olduğunu” ileri sürmüştü.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yaptığı açıklamada, işgalciyle deniz sınırlarının çizilmesi konusunda ABD ara buluculuğunda yürütülen müzakerelerin yeniden başlatılmasını isteyeceklerini belirtmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir