• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Yüzlerce öğrencinin hayali gerçek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay Ağrı Şube Başkanlığı ile Kızılay Samsun Tekkeköy Şube Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen "Kardeşimin Hayali" adlı proje hayata geçirildi.

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Deredibi köyünde bulunan 164 öğrencinin hayalini kurduğu bisiklet, tablet, giysi, oyuncak ve birçok hediye, kardeş ili olan Samsun'da bulunan hayırseverler ve öncülük yapan Tekkeköy öğrencileri tarafından gönderildi.

Toplamda 164 öğrencinin hediye aldığı programa, Samsun Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, Tekkeköy Kızılay Şube Başkanı Emine Haliloğlu, Ağrı Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Milli Eğitim Hamur İlçe Müdürü Kaya Karakoç, Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ve birçok protokol üyesi katıldı.

"Hayalleri olmayan bir toplumun geleceği de olamaz"

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül

Çocuklara büyük hayaller kurması noktasında tavsiyelerde bulunan Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, "Bu coğrafya zor bir coğrafya, coğrafyanın kader olduğunu biliyoruz. Gerçekten çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz hepimiz. Memur arkadaşlar belki iki üç yıl burada görev yaptıktan sonra memleketlerine gideceklerdir ama biz her zaman buradayız. Ben bütün öğrencilerden şunu istiyorum: Hayaller kurun ama hayallerinizi çok daha büyütün, büyük hayaller kurun, büyük hedefler koyun, çünkü hayalleri olmayan bir toplumun geleceği de olamaz. Çocuklar! Hayal kurun, biz büyüdükten sonra Türkiye'ye nasıl daha faydalı olabiliriz, bunun hesabını yapın. Ama bu hediyeleri bu arkadaşların sizlere getirmiş olması da çok güzel, çünkü birilerinin bir şeyler harcayıp bir iyilik yapması lazım. Sizin en hayırlınız hayırlı işler yapandır, hayırlı işler yapıp buraya kadar gelen bütün arkadaşlarıma ben sonsuz teşekkürler ediyorum, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, "Biz biriz, biz bütünüz, gerçekten medeniyetimiz maneviyat ile yoğrulmuş, bu topraklarda yaklaşık bin yıldır beraber yaşamış bir milletiz. Kadirşinas, hayırsever, dolayısıyla merhameti bol olan bir milletiz biz." şeklinde konuştu.

"Hayal kumanın boyutunda küçüklük, büyüklük diye bir kavram yoktur"

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı

Proje hakkında konuşan Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, "Kardeşimin hayalli' aslında bir yardımlaşma programı değil, bir köye bir yardım götürme veya bir kardeşine yardım etme değil, burada tamamıyla öğrencilerin kendi hayalleri, kendi isteklerine karşılık Samsun Tekkeköy'den sizler için yola çıkıp, sizin hayalini kurduğunuz o hediyeleri size ulaştırmanın bir projesi. Emin olun hayal kumanın boyutunda küçüklük, büyüklük diye bir kavram yoktur. Hayal kurmuş olduğunuz şey sizin özlemle beklediğiniz, hasretle beklemiş olduğunuz bir şeydir. Sizler o hayalini kurmuş olduğunuz şeylere Tekkeköy'den gelen misafirleriniz, kardeşleriniz sayesinde ulaşmış oldunuz. " dedi.

Program hediyelerin dağıtılmasının ardından Kızılay Ağrı Şube binasında verilen yemek ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir