• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Sürücüler akaryakıttaki verginin kaldırılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akaryakıttaki fiyat artışlarına tepki gösteren Batman’daki sürücüler, büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililerden zamların bir an önce geri çekilmesini istedi.

Akaryakıt artışı karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini söyleyen sürücü Turan Turan, akaryakıttan verginin kaldırılmasını talep etti.

Turan Turan

“Artık yakıt derdine düştük”

Turan, “Geçen sene depomu 300 liraya fullerken şu anda 300 liraya 10 litre geliyor. Ne yapacağımızı artık bilemiyoruz, esnaf çok zor durumda. 300 liraya doldurduğumuz bir depo bin 500 lira oldu. Biz esnaflar artık yakıt derdine düşmüşüz. Devletten akaryakıt fiyatının inmesini ve vergisinin kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

Seyfettin Altın

“Aracımı evden çıkaramıyorum”

Akaryakıt fiyatının düşmesini istediklerini belirten sürücü Seyfettin Altın ise şunları söyledi:

“Akaryakıt şu anda çok pahalı, düşmesini istiyoruz. Akaryakıtta yaşanan artışlar nedeniyle mahvolduk. Artık her hafta akaryakıt fiyatları artıyor. Akaryakıt pahalı olduğu için aracımı eskisi gibi evden çıkarmıyorum. Şimdi 100 liraya yakıt aldım, 1-2 günde bitecek. Eskiden 250-300 liraya depomu fullerken şu anda bin lirayı geçti. Akaryakıt litresinin 15 lira ve altına düşürülmesini devletten istiyoruz.”

İrfan Orak

“Depoyu doldurduğum parayla ibre bile oynamadı”

Akaryakıt artışına tepki gösteren bir diğer sürücü İrfan Orak, “Daha önce ödediğim parayla depomu dolduruyordum ama şu anda ibrem bile oynamadı. 200 lira verdim, gördüğünüz gibi ibre bile değişmedi.” diye konuştu.

Mehmet Sıddık Yılmaz

“Devletin bu duruma bir çözüm bulması gerekir”

Akaryakıtın çok pahalı olduğunu vurgulayan Mehmet Sıddık Yılmaz, “Geçen sene 14 litreyi 100 liraya alırken şu anda 200 lira verdim 8 litre gelmedi. Mazot için çalıştığımız için cebimizden yiyoruz. Neredeyse her gün akaryakıt fiyatı artıyor. Artık acil bir durum olmadan aracımı kullanmıyorum. Devletin bu duruma bir çözüm bulması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Vahdettin Gül

“Yeter artık”

Yetkililerin akaryakıt artışının önüne geçmesini isteyen Vahdettin Gül de şunları kaydetti:

“Eskisi gibi yakıt alacak imkânımız kalmadı. Her gün benzin ve mazota zam gelmesinden bıktık. Önceden depomu 100 liraya dolduruyordum, şimdi 500 lira olmuş. Yeter artık bıktık. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu artışlara artık bir el uzatsınlar.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir