• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Kurbanlık hayvan sıkıntısı var mı, fiyatlar ne durumda?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban pazarları da yavaş yavaş kurulmaya başlandı. Bu yıl 9-12 Temmuz arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi kimi vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını alırken kimileri ise bayrama birkaç gün kala pazara kurban almaya gidiyor.

Bu yıl merak edilen konulardan biri de kurbanlık fiyatları ve yeterli sayıda kurbanlık hayvanın olup olmadığı.

Kurbanlık hayvan sıkıntısı ve sayısına ilişkin İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kurbanlık sıkıntısının bulunmadığını belirtti.

Bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 2 bin 250 ila 2 bin 300 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacağını aktaran Rüzgar, büyükbaş hayvan fiyatının ise büyük oranda arttığına işaret etti.

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar

“Hayvanların fiyatlarında da bir yükseliş var”

Her şeyde olduğu gibi kurbanlıklarda da fiyatın arttığını dile getiren Rüzgar, “2022 yılı Kurban Bayramı yaklaşırken geçen seneye oranla elbette kurban fiyatları yükselmiş durumda. Gıda fiyatlarında olduğu gibi hayvanların fiyatlarında da tabi ki bir yükseliş söz konusudur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomimiz bir krizin olduğu aşikârdır.” dedi.

“Yeteri kadar hayvan var”

Kurbanlık hayvanların fiyatının ikiye katlandığını aktaran Rüzgar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçen sene bir kurbanlık hayvan bin 200-bin 300 TL iken bu sene ortalama 20 kilo atan bir küçükbaş hayvanın fiyatı 2 bin 250-2 bin 300 civarındadır. Bu Kurban Bayramında hayvanlar yeteri kadar var. Özellikle küçükbaş hayvanlar için söylüyorum. Bu mevsim tamda kuzunun mevsimidir. Halkımızdan bu sene özellikle küçükbaş hayvana yönelmelerini istiyorum.”

“Dönem küçükbaş dönemidir”

Halka küçükbaş hayvan almaları tavsiyesinde bulunan Rüzgar, “Bu sene büyükbaş hayvanların fiyatı çok çok yükselmiş durumda. Halkın küçükbaşa yönelmesini istiyorum. Bu mevsim küçükbaşın otlama dönemidir. Hem eti lezzetli hem de fiyat olarak da büyükbaşa göre uygundur.” diye konuştu.

“Kurban hazırlığı daha erken”

Kurban pazarlarında şu anda bir hareketliliğin oluşmadığını, kurban almanın henüz çok erken olduğunu vurgulayan Rüzgar, “Kuzu eti geçen sene 50 lira civarındaydı. Bu sene ise 100 TL civarındadır. Yani ikiye katlandı. Aynı zamanda kurbanlıklarda ikiye katlandı. Kurban hazırlıkları şu anda daha erken. Genelde bayrama bir hafta kala kurban pazarlarında bir hareketlilik oluşuyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir