• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Kurtardığı Geyik, Evinin Maskotu Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA -Koçak, Keltepe bölgesinde köpeklerin saldırısına uğrayan yavru geyiği kurtararak, oğluyla birlikte merkebin sırtında köye getirdiğini söyledi.


Yürümekte zorluk çeken yavru geyiğin, zaman içerisinde iyileştiğini belirten Koçak, sevimli hayvanın evin maskotu haline geldiği kaydetti. Koçak, evinde ayrıca 2 ineği de baktığını ifade ederek, "Zaman zaman yavru geyiği inekler emziriyor. Geyik güçlenip ayağa kalktı. Zamanının çoğunu ineklerle geçiriyor" diye konuştu.


Bu arada İzzet Koçak, yavrusundan anne geyiğe hitaben yazdığı şiiri okurken, eşi Havva Koçak`ın duygulandığını söyledi.
Yavru geyiği Milli Parklar yetkililerine teslim edeceğini belirten Koçak, "Gerçekten zor ayrılacağız. Bizim evimizin bir maskotu haline geldi. Bir aydır evimizde sütle besliyoruz o bize alıştı biz ona alıştık" diye konuştu.


Yaklaşık iki aylık olduğu tahmin edilen yavru geyiğin günde 2-3 kilogram süt tükettiğini söyleyen İzzet Koçak`ın eşi Havva Koçak da, "Yavruyu ineklerin buzağılarından hiç ayırt etmedik. Evimizin maskotu haline geldi. Evin bahçesinde zaman zaman gezdiriyoruz, çok hareketli, yerinde duramıyor. Çok şükür sağlığı da yerinde" dedi.

İHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir