• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Halkın parasıyla düzenlenen konserlerle ifsad ve israf yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkın hayat pahalılığı ve orantısız zamlardan dolayı ekonomik olarak zor günlerden geçtiği bir dönemde düzenlenen konserlerle hem toplumun parası israf ediliyor hem de toplum ifsad ediliyor.

Son dönemlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller başta olmak üzere birçok ilde valilik ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen ve rutin hale getirilen konserler tüm tepkilere rağmen gerçekleştiriliyor.

Halkın ekonomik krizin etkilerini iliklerine kadar yaşadığı ve geçimini zor sağladığı böyle bir dönemde bile belediyelerin nesli ifsad eden konserlere para harcaması tepkilere neden oluyor.

Büyük paralar harcanarak yapılan konserlerin iptal edilmesi çağrılarına rağmen belediyelerin konser adı altında ifsad etkinliklerini sürdürmesi akıllarda soru işareti bırakıyor.

Belediyelerin yatırım ve istihdam yerine israf ve ifsada kaçan konserler düzenlemesinin doğru olmadığı belirtilmesine rağmen konserlerdeki ısrar dikkat çekiyor.

Gençlerin manevi hayatını ve düşünsel ilerleyişini kültürel emperyalizme kurban edecek konserlerin düzenlenmesi, tepkilere rağmen belediyelerin tepkilere kulak tıkamasına bir anlam verilemiyor.

Duyarlı siyasi partiler, STK'lar ve alimler ile toplumun önemli bir kesimi tarafından söz konusu konser ve şenliklerin özellikle gençlerin manevi, ahlaki değerlerine zarar verdiği, israf ve ifsaddan başka bir işe yaramadığına vurgu yapılmasına rağmen belediyelerin konser ısrarı tepkilere neden oluyor.

"Küçük Buhara" olarak adlandırılan, Kurtuluş Savaşı'nda işgalci ve sömürgeci Fransızlara karşı destansı bir mücadele sonucunda binlerce şehid ve gazi verilen Gaziantep'te toplumu ifsad eden ve israfa neden olan konserlerin tepkilere rağmen yapılması halkı üzüyor.

Hemen her hafta en az bir konser düzenleyerek halkın parasını israf eden belediyelerin adeta konser yarışına girmeleri ise dikkat çekiyor.

Son olarak dün akşam Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki kadınlar için hayata geçirdiği "Kadın Dostu Kent Gaziantep" mobil uygulamasının tanıtımı bile konser ile yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konsere katılan kadın şarkıcıya, konser nedeniyle çiçek takdim etmesi dikkat çekti.

Gaziantep halkı ise, belediyenin konserler için harcadığı paranın meblağını merak ediyor. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir