• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Gaziantep-Bağdat uçuşları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen törene Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed tören esnasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Güney ve Güneydoğusu ile Bağdat arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve aynı zamanda insanların hizmetine sunulmuş olağanüstü bir hizmet olarak gördüklerini ifade etti.

Seferlerin haftada bir olarak planlandığını vurgulayan Başkonsolos Majeed, "Bu seferlerin başlamasında emeği olan herkese özellikle Gaziantep yönetimine teşekkür ediyorum. Bu durum iyi bir fırsat. Bu fırsat iki ülkenin ticari ilişkilerinin daha da artacağının sinyallerini taşımaktadır."

DEİK Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ise Irak'ın bütün şehirlerinin gelişmekte olduğuna vurgu yaptı.

Acar, "Şu anda hem ticaret hacmimiz hem de orada yapılan iş hacmimiz her geçen gün daha da artıyor. Gaziantep olarak da şehrimiz Irak'a ihracatta ikinci sırada bulunuyor. Fiili olarak baktığınızda da nerdeyse İstanbul'dan daha fazla durumda diyebiliriz. İnşallah bu uçuşlarla beraber hem turistik hem de ticari olarak iş hacmimiz iki ülke arasında artmış olacak." dedi.

Törenin sonunda Gaziantep-Bağdat direk uçuşunun ilk yolcuları uğurlanarak kendilerine çiçek takdim edilip baklava ikramında bulunuldu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir