• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
Batman'da meslek liseleri proje ve icatlarını sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Atatürk Parkı'nda açılan Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri tanıtım günleri fuarı iki gün halka açık olacak.

Fuarda özel bir meslek lisesinde öğrencilerin daha kolay ve pratik olarak kullanacakları bir 'Pano Eğitim Seti' tasarlayan Elektrik ve Elektronik Mühendisi Eyüp Akgül ve öğrencileri fuara gelen öğrenci ve vatandaşlara tasarladıkları panonun tanıtımını yaptı.

Tasarladıkları 'Pano Eğitim Seti'nin tasarım amacını İLKHA mikrofonuna anlatan Elektrik ve Elektronik Mühendisi Eyüp Akgül, tasarladıkları pano sayesinde meslek liselerindeki öğrencilerin hem daha kolay öğrendiğini hem de aynı anda 4 öğrencinin çalışabileceği şekilde tasarlandıklarını söyledi.

Okulda öğrencileriyle beraber tasarladıkları eğitim panosunun daha güvenli ve ekonomik olduğunu belirten Akgül, tasarladık 'Pano Eğitim Seti'nin tüm meslek liselerinde olması gerektiği çağrısında bulundu.

Özel bir okulda Elektrik ve Elektronik Mühendisi olan Eyüp Akgül okulda öğrencilerle tasarladıkları makine hakkında şunları söyledi:

Bugün 2021-2022 yılı liseler arasında projelerin tanımım fuarındayız. Her sene bu fuar gerçekleştiriliyor. Bu sene okul olarak fuara katılım sağladık. Fuar iki gün serecek. Sergimizde 3 bölüm bulunmaktadır. Bunlar; sağlık, gıda ve elektrik ve elektronik bölümü bulunmaktadır. Her biri kendi içlerinde projeler üretmiştir. Şu an burada 4 projemiz var bunlardan en bir tanesi pano eğitim setimizdir. Öğrencilerimiz burada zorlanmadan nasıl sigorta takılır, nasıl kontaktör takılır ve aynı yerde 4 kişi çalışabilir şekilde tasarlayarak hem zaman hem de mekân olarak kolaylık sağlıyor.

"Tasarladığımız panoyla öğrenciler daha kolay öğreniyor"

Eyüp Akgül 

Akgül, "Tasarladığımız bu pano projemizin faydası şu şekildedir; ismi 'Pano Eğitim Seti' olarak geçiyor. Özelliği ise şudur; öğrenciler normal bir panonun söküm takımında zorlanırken bu eğitim setimizde öğrenciler hem sökmede hem de takmada zaman açısından kolaylık sağlıyor ve öğrenmede herhangi bir zorluk yaşamıyor. Hatta daha kolay öğrenmesini sağlıyor. Eğitim sistemimiz enerjide çalışırken elektrik çarpmalarına karşı enerji vermeden kontrolünü sağlıyor ve kontrol sağladıktan sonra öğrenciye ayrılır ve enerji verilerek sistem çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu sistem mesleki okulların hepsinde bulunması lazım"

Öğrencilerin panolarla ilgili bilgileri daha kolay öğrendiğini belirten Akgül, "Bu pano tasarımını biz öğrencilerimizle birlikte tasarlayıp okulda yaptık. Bu sistemin mesleki okulların genelinde bulunması lazım, sebebi ise şudur; öğrenciler bir rayı nasıl takar, nasıl keser, otomatlar takılıp sökülürken ve kırılmadan nasıl yapılır kolaylığı sağlıyor. Bu yüzden bütün okullarda bulunması gerektiğini söylüyoruz. Devletten bu konu hakkında bize destek vermesini istiyoruz. Çünkü devletin desteklediği meslek liselerinde ihtiyaç olan bu eğitim setinin olmasını istiyoruz." dedi.

"Okulda projeler ve deneyler yapıyoruz"

Muhammed Said Büyüktaş

Okulda öğretmenleriyle beraber renk ayrıştırıcı devresi yaptıklarını belirten 9'uncu sınıf öğrencisi Muhammed Sait Büyüktaş, "9'uncu sınıf meslek liseli öğrencisiyim elektrik mühendisi olmak için okuyorum ve meslek liselerini tavsiye ediyorum çünkü ilerde daha iyi bir geleceğin meslek liselerinde olduğuna inanıyorum. Okulda projeler ve deneyler yapıyoruz. Okulumuzda öğretmenlerimizle beraber renk ayrıştırıcı devresi yaptık. Tasarladığımız cihazımızın bandı üzerinde bırakılan renkli kutuları renklerine ayrıştırıyor. Meslek liselerini tavsiye ediyorum çünkü el becerilerimizin gelişmesi için her gün yeni bir şey öğreniyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir