• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
İnce bağırsak kanserinin belirtileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnce bağırsak kanseri nadirdir, sindirim kanserlerinin çok azını temsil eder. Adenokarsinom, ince bağırsak kanserinin en yaygın şeklidir. Bu kanser türü, ince bağırsağın astarındaki glandüler hücrelerden oluşur. Hastalığın ana belirtileri karın krampları, kusma ve dışkıda kan bulunmasıdır.

İnce bağırsak kanseri tanısı
İnce bağırsak için özel bir tarama testi yoktur. Bu organı incelemek zordur. İnce bağırsağın suyla doldurulmasıyla yapılan bir tarama vardır. Muayene yapılmadan önce, bağırsağın daha hızlı ve daha rahat bir şekilde doldurulmasını sağlamak için geçici olarak bir sonda yerleştirilir, böylece içeriğinin tomografi taramalarında görüntülenmesi sağlanır.

Enteroskopi, video kamera ile donatılmış esnek bir cihaz (endoskop) kullanılarak ince bağırsağın incelenmesini mümkün kılar. Bu muayene biyopsi yapılarak bağırsak mukozasından örnek alma imkanı veren tek incelemedir. Dezavantajı genel anestezi ihtiyacıdır.

İnce bağırsak kanserinin 8 belirtisi
İnce bağırsak kanserinde belirtiler değişkendir, çoğu zaman karın ağrısını, kusma ve bağırsak geçişi bozuklukları ile ortaya çıkar ve bağırsak geçişi son aşamada kesilir.

İnce bağırsak kanseri genellikle belirtisiz ilerler. Belirtiler çok özel değildir ve ilk önce başka bir nedenden şüphelenilir. Genel olarak ince bağırsak kanserinin en yaygın 8 belirtisi şunlardır:

- Karın ağrısı,

- Mide bulantısı,

- Kusma,

- Kilo kaybı,

- Kabızlık veya ishal,

- Bağırsak kanaması,

- Dışkıda kan,

-Yorgun ve zayıf hissetmek.

İnce bağırsak kanserinde tedavi
Tedavinin amacı bir iyileşme sağlamak, belirtileri azaltmak ve yaşam kalitesini iyileştirmektir. Kanserin tipine, yaygınlığına, genel durumuna, ilişkili diğer hastalıkların varlığına göre tedavi uygulanır.

Cerrahi, kemoterapi ve radyoterapi gibi farklı tedavi yöntemleri kullanılır. Tedavi kararları tek bir uzman tarafından değil, kanser yönetiminde yer alan çeşitli uzmanlar tarafından verilir.

Çoğu bağırsak kanserinin tedavisinin temeli, hastalığın küçük boyutlu olması koşuluyla tüm kanserli hücreleri çıkarmanın tek yolu olan cerrahiyle yapılır. Hastalık daha ilerlemişse, cerrahiye ek olarak kemoterapi de önerilebilir. Hastalık yayıldığında, birincil tümörü çıkarmak veya sindirim sisteminde tıkanıklığı kaldırmak için ameliyat gerekebilir. Bu ameliyat genellikle genel anestezi altında endoskopik olarak bağırsak protezlerinin yerleştirilmesi ile yapılır.

Kemoterapinin amacı, hücre üremesinin mekanizmalarını etkileyerek hastalıklı hücreyi yok eden kimyasal bir etki ile hastalığı tedavi etmektir. Kemoterapi, hastalığın olası tüm yerlerini tedavi etmeyi amaçlar.

ENSONHABER

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir