• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Siyonist istihbaratçıya suikast iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Intelsky, saldırıyla ilgili olarak “Mossad suikast birliği komutanı Asa Flots (Ilak Ron), Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de kamikaze insansız hava aracıyla yapılan saldırıyla suikaste uğradı” ifadesini kulandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Iraklı direniş gruplarından Seyyidu’ş Şuheda Tugayları, daha önce yaptığı bir açıklamada ırkçı siyonist rejiminin Irak Kürdistan Bölgesi’nde 20 kadar taktik merkeze sahip olduğunu açıklamıştı.

Irak Kürdistan Bölgesi’nden yayın yapan Barzani ailesine ait Basnews ve Kurdistan 24 ise dün gece saat 9.35’te meydana gelen saldırıda 3 sivilin hafif yaralandığını bildirdi.

Kurdistan 24 televizyonu Arapça servisi konuyla ilgili haberinde Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Biriminin saat 21.35 civarlarında Erbil Selahaddin yoluna bomba yüklü bir insansız uçağın düştüğünü ve olay sonrasında 2 sivilin yaralandığını bir restoranda da maddi hasar meydana geldiğini açıkladığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi yetkilileri saldırıda yaralandığı belirtilen kişilerin isimlerini açıklamazken, Kürdistan Bölgesi medyasında da hafif yaralandığı öne sürülen sivillerin saldırıyla ilgili tanıklıklarına yer verilmedi. Ayrıca saldırıda maddi hasar gördüğü belirtilen restoranın mı yoksa belirli bir aracın mı hedef alındığı belirtilmedi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırının Irak Hizbullah milisleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Mossad üyesinin öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanladı.- İslami Analiz

Bu haberler de ilginizi çekebilir