• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
Bingöl Merkez Simani Mahallesi sakinleri: Mahallemize giriş çıkış yapamıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Merkez Simani Mahallesinde oturan vatandaşlar, mahallelerine giriş çıkış yapamadıklarını belirterek mahallelerinden geçen Bingöl-Muş kara yoluna, mahallelerine giriş yapabilmeleri için kavşak yapılmasını talep ediyor.

Konuyla ilgili mahalle sakinleri adına açıklamalarda bulunan Atilla Elipek, “Mahallemize araçlarla giriş yapacağımız kavşak yok. En yakın kavşak 2 km uzaklıkta. Yakıt zaten pahalıdır. Araçlar mahalleye girmek için uzun yol kat ediyorlar. Bu durum da zamanında ulaşımda gecikmeye ve çeşitli zorluklara neden oluyor. İşe gidip gelenler için zaman kaybı oluşturuyor.

Mahallede hasta olunca ambulans gecikiyor ve hastaya zamanında müdahale gecikmiş oluyor. Şu anda güzergâhta yol çalışması var ve yol yeni yapım ve düzenlemeye açık haldedir. Mahalleli olarak yetkililerle görüştük. Onlar da proje dışına çıkamayacaklarını söylediler. Soruyoruz, birileri yol projesi yaparken mahalle sakinlerini hiç mi düşünmez? Yirmi bine yakın nüfusa sahip bir mahalleye kavşak yapmak çok mu zor? Biz bu durumu kabullenmiyoruz ve gereken her türlü hukuki yolu mahalleli olarak kullanacağız. Yetkililere sesleniyoruz, bu mağduriyetimiz giderilsin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir