• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri’de teknoloji festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salon’unda düzenlenen KOCAFEST Festivali programı Kocasinan Belediyesi, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılıyor.

Festivale; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve birçok partinin il başkanları katılırken, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenci ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bütün memleket, Kayseri’yi bir sigorta gibi görür. Bu memleketin Kayseri’ye ve Kayserililere ihtiyacı var. Dolayısıyla Kayseri gençlerine ihtiyaç var. Bundan dolayı KOCAFEST çalışması çok anlamlı ve değerlidir. Gençlerimizi, bilim ve teknolojiyle buluşturan bu hizmetlerden dolayı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Türkiye’ye ses getirecek olan KOCAFEST çalışmasından dolayı Çolakbayrakdar’ı kutluyor, tebrik ediyorum. Kocasinan’ın şanına yakışır KOCAFEST, gençlerimizin geleceği için anlamlı ve önemli buluyorum.  İnşaat mühendisi olan Ahmet Başkanımızı bir bilim adamı olarak da görüyorum. Çünkü geldiği günden beri gençlere neler yapabiliriz kaygısı içerisinde olan başkanımız çalışmalarını sürdürüyor. Gurur ve onur duyuyorum” diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da ‘Kocasinan’da yaşamak bir ayrıcalıktır’ sözünü vurgulayarak, “Bu yıl ilkini yaptığımız ve geleneksel hale dönüşecek olan Kocasinan Teknoloji Festivali ile Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirilmesini hedefliyoruz. Modern ve marka şehir olan Kayseri’ye yakışır projeler üretiyoruz. İnsana yatırım yapmanın gayreti içerisindeyiz ve pozitif ayrıcalık yaptığımız gençler, kadınlar ve çocuklarımızdır. Geleceğimize yapılan her türlü yatırımın arkasında belediye başkanı olarak ve Kocasinan Belediyesi olarak her zaman koşturmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Şehri geleceğe taşıma noktasında eğitimin büyük bir payı olduğuna dikkat çeken Çolakbayrakdar, “Öğretmenlerimizle birlikte yeni nesli şekillendirme noktasında çok daha güzel projelere imza atacağız. KOCAFEST gibi gelecek yıl daha yaygın bir şekilde gençlerimizi yarınlara ve geleceğe hazırlayacak her türlü programın destekçisi olacağız. Öğretmenlerimize özellikle bu süreçte büyük görev düşüyor. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ için Kocasinan’ın her yerinde belediye başkanı ve belediye olarak yanındayız. Yeter ki ayağı yere basan, toplumsal fayda oluşturan ve çocuklarımıza faydalar üreten projeler olsun elimizden geldiğince bütün imkanlarımızı seferber ederiz” şeklinde konuştu. (İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir