• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
İhvan-ı Müslimin'den Hindistan mallarını boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan-ı Müslimin; Hindistan'da giderek tırmanan İslam düşmanlığı, tesettürlü kadınlara yönelik saldırılar, ırkçı çağrılar ve son olarak hükümetteki BJP Sözcüsü Nupur Sharma ile Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'in Hazreti Peygamber'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hakaret içeren sözlerine tepki gösteren bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, tüm dünya Müslümanlarının İslam'a ve Hazreti Peygamber'e yapılan hakaretlere tepki vermesi çağrısında bulunuldu.

Hazreti Peygamber'i savunma adına gösterilerin düzenlenmesi çağrısının da yer aldığı İhvan-ı Müslimin açıklamasında, Hindistan üretimi malların boykot edilmesi istendi.

İhvan-ı Müslimin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Hindu rahiplerin ileri gelenlerinden bir tanesinin; 'Kâbe'nin daha önce Hindu tapınağı olup sonradan gasp edildiği' iddiasını ortaya atmasının ardından hükümet kanadından bu hakaretlerin yapılması dikkat çekicidir. Onlar bu sözleriyle yalan söylediler. Bu iftiraları sebebiyle lanetlenme ve kınanmaya müstahak oldular.

"Kâbe'ye yönelik bu düşmanca yaklaşımı da kınıyoruz" denilen açıklamada, "Bu ve benzeri nefret söylemleri; Hindistan genelinde Müslümanların ülkeden kovulmasına ilişkin ırkçı çağrılar eşliğinde evleri yakma ve tesettürlü kadınları taciz şeklinde kapsamlı bir kampanyaya prim vermektedir. Kapsamlı bir ırk temizliği yapma operasyonuna hazırlık amacıyla Müslümanları vatandaşlıktan çıkarıp yabancı unsur haline getirecek kanunlar yapma çağrısı da bu kampanyanın bir parçasıdır. Hindistanlı ırkçı unsurların bu tarz çağrı ve kampanyalarda referansı, bütün dünyanın gözü önünde Rohingyalı Müslümanlara karşı asimile politikası yürüten başarısız Myanmar hükümetidir." denildi.

Kuveyt'in, Hazreti Peygamber'e yapılan hakaretten ötürü Hindistan büyükelçisini geri çağırarak Hindistan hükümetine nota vermesinin çok önemli olduğu belirtilen İhvan-ı Müslimin açıklamasında, Katar Dışişleri Bakanlığının, söz konusu hakaretle ilgili Hindistan hükümetinden açık bir özür ve kınama beklediğini ifade etmesinin de aynı önemde olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi:

"İhvan-ı Müslimîn, dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanları, İslam ve İslam Peygamberine yöneltilen bu hakaretlere karşı derhal harekete geçerek tepki vermeye çağırmaktadır. Müslümanları, Peygamberi savunmak adına en azından barışçıl gösteriler düzenlemeye ve Hindistan üretimi malları boykot etmeye çağırıyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir