• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Asen Alüminyum'da işten atılan emekçilerin direnişi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Kocaeli Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Asen Alüminyum’da sendikaya üye alan 70 işçi ‘küçülüyoruz’ bahanesiyle işten çıkarıldı. Gazetemize konuşan işten atılan emekçilerden Yeliz Koçak, “Sendikaya üye olduğumuz için işten çıkarıldık. İşçilere yapılan bu haksızlığa karşı yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.

İşyerinde DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasına üye olduklarını belirten Koçak, “Bakanlık'tan yetki belgesi gelmesine rağmen işveren tarafından ilk etapta “küçülmeye gidiyoruz” diye sonrasında da " sen de sendikaya üye olmuşsun, ya kimler var bu işte söyle ya da seni ve diğerlerini işten atarız" diyerek işten çıkarıldık. Sırf anayasal bir hak olarak bildiğimiz sendikalaşmadan dolayı 75 tane çalışma arkadaşımızın tek taraflı olarak iş sözleşmesini fesih ettiler. Bizler yasal süre içerisinde avukatlar aracılığıyla yasal süreci başlattık.” dedi.

İşverenin haksız tutumuna karşı direndiklerini belirten Koçak, “Bir yandan ben ve arkadaşlarım işten çıkarılırken bir yandan da yeni işçiler alınmaya başlandı. Küçülmeye giden bir işveren nasıl oluyor da bizleri çıkarıp yeni işçiler alıyor? Bu soruyu işverenin yanıtlaması gerekiyor. İşveren ne sendikayı ne de bakanlığı tanımıyor. Biz işçilere yapılan haksızlığın son bulmasını ve yetkililerin sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir