• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Rusya, AİHM aldığı kararları uygulamayacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Federal Meclisi'nin alt kanadı Devlet Duması'nda yapılan oylama ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarının bundan böyle uygulanmaması kararı alındı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarıyla birlikte, Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki ilişkiler gerilmeye devam ediyor. Gerilen ilişkilerde son nokta Rusya’nın AİHM’nin aldığı kararları bundan böyle tanımayacağıyla ilgili yaptığı açıklama oldu.

AB’nin Rusya yaptırımına Rusya’dan rest!

Rusya, kendilerine yönelik AB’den gelen yaptırımlar ve Avrupa Konseyi’nde söz hakkının kısıtlanmasını gerekçe göstererek 15 Mart’ta, Avrupa Konseyi’nden resmen çekildiğini duyurmuştu. Yapılan açıklamalardan sonra Rusya Federal Meclisi’nin alt kanadı Devlet Duması’nda yeni bir karara imza atıldı.

Kabul edilen yasa tasarısına göre, Rusya’nın, Avrupa Konseyi’nden resmen çekilme kararı aldığı 15 Mart tarihinden sonraki davalar Rusya tarafından kabul görmeyecek. Bu tarihten önce açılan davaları kazananlar 1 Ocak 2023 tarihine kadar Rus mahkemelerine başvuru yaparak tazminatlarını alabilecek. Yasa tasarısına göre, tazminat ödenecek kişilere de Rus para birimi ruble ile ve sadece Rus bankaları üzerinden ödeme yapılacak.

"Bazı kararları değerlerimiz ve geleneklerimizle doğrudan çelişiyor"

Yasa tasarısının Devlet Duması’nda kabul edilmesinden sonra açıklama yapan Devlet Duması Başkanı Viaçeslav Volodin kabul edilen yasa tasarısını savunarak, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Batılı politikacıların elinde ülkemize karşı siyasi mücadelenin bir aracı haline geldi. Bazı kararları Rusya Anayasası, değerlerimiz ve geleneklerimizle doğrudan çelişiyordu" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir