• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Çiçek`ten CHP ve BDP`ye Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "parlamentoyu kilitlemek ya da parlamento çalışmasın" diye özel bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, "Amacımız Türkiye`deki demokrasi ayıbını gidermektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, konunun görüşülmesi için grup başkanvekillerinin bir araya gelerek soruna çözüm üretmesi önerisinde bulundu.

Çiçek: Kaarlarını gözden geçirsinler

Görüşmeden sonra açıklama yapan Cemil Çiçek ise hükümetin bildik tavrını sürdürdü. Çiçek, BDP ve CHP`ye kararlarını gözden geçirme çağrısı yaptı.

İki siyasi partinin Meclis çalışmalarına katılmamasının üzücü olduğunu belirten Çiçek, "Bu uygun bir görüntü değildir. Bunu ortadan kaldırmak parlamentonun görevidir. Türkiye`nin her sorununu bu sorun da dahil burada çözeceğiz. Sorunun temelinde bugünkü Anayasa yatıyor. Bunları değiştirmediğimiz sürece mayınlı bir arazide siyaset yapmaya çalışırız. Milletimizi daha fazla üzmeye hakkımız yok. CHP ve BDP`ye kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum. Olumlu bir başlangıç yapmaya çağırıyorum" dedi.

etha


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir