• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Van'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Dünya kahvaltı günü" etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van kahvaltısının dünyaya tanıtılması amacıyla 1 Haziran 2014'te 51 bin 793 kişinin katılımıyla "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunun kırıldığı Van'da, Coronavirus salgının nedeniyle 2 yıldır sosyal medya hesapları üzerinden haziran ayının ilk pazar günü kutlanan “Dünya kahvaltı günü” etkinliğinin bu sene üçüncüsü düzenlendi.

“Van, Türkiye’nin bir incisidir”

Van Kalesi’nin yanında yapılan etkinlikte konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van’ın insanıyla, tarihiyle ve doğasıyla Türkiye’nin incisi olduğunu söyledi.

Kahvaltının Van’ın sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliğin bir yansıması olduğunu dile getiren Vali Balcı, “Kahvaltı; insan aklının, emeğinin, hayatı, yaşamı, tasavvur edişinin, algılayışının bir yansımasıdır. Dolayısıyla kahvaltı kültürel bir üründür. Vanlıların bu yüksek kültürünün bir sonucudur. Kahvaltıda tüketilen ürünlerde alın teri ve emek vardır. Yüzlerce yıllık birikim vardır. Doğadan elde edilen ürünler vardır.” dedi.

“Van’ın yükselmesine el birliği ile destek olacağız”

Van Valisi Ozan Balcı

Balcı, “Bizim Van’ın imarına, ihyasına, inşasına, Vanlı hemşehrilerimizin büyümesine, yükselmesine, her alanda ilerlemesine, huzur, refah ve esenliklerine yılmadan, yorulmadan katkı sağlayacağız. Hep birlikte el ele vererek, büyük bir uzlaşma, işbirliği ve kaynaşma içerisinde birbirimizi severek, kaynaşarak; eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan spora, kamunun, bürokrasinin daha iyi işlemesinden kısaca insana ve hayata, yaşama dair olan her şeye değer kazandıracağız. Değer üretenleri de değerli kılacağız.” ifadelerini kullandı.

Van Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise 2020-21 yılı içerisinde sosyal medya üzerinde samimi desteklerle başlatılan ‘Dünya kahvaltı günü’ paylaşımlarının yılın 365 gününden birinin Van’a armağan edilmesine vesile olduğuna dikkat çekerek, bu durumun gerçekten heyecan verici ve Van için önemli bir marka çalışması olduğunu söyledi.    

Van Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva

Yurdun dört bir yanında, yaylalarda yetişen bitkilerle yapılan otlu peynir, un, tereyağı ve yumurta karışımıyla hazırlanan "murtuğa", kavut, kavurmalı yumurta, cacık, süt kaymağı ve kara kovan balı gibi farklı ürünlerin bulunduğu kahvaltı sofralarına ait görüntüler; "#dünyakahvaltıgünü, #rojataşteyacihane, #thewoldbreakfastday" etiketleri ile paylaşılıyor. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir