• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Yüzlerce Aile Hama`yı Terketti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Hama kentinde, askerlerin operasyonlarının yoğunlaşmasından korkan yüzlerce aile kenti terketmeye başladı. Suriye İnsan Hakları Gözleme Kuruluşundan yapılan açıklamada, binlerce kişinin kentten ayrılarak 30 kilometre uzaklıktaki El Salamya`ya gittikleri ifade edildi.

Ulusal İnsan Hakları Örgütü Başkanı Ammar Kurabi dün yaptığı açıklamada, güvenlik durumunun kötüleştiğini, arama operasyonları, adam öldürme ve tutuklamaların devam ettiğini söylemişti.

Suriye yönetimine yakın El Vatan gazetesinin haberinde ise Hama`da, bugün itibariyle durumun sakin olduğu ve göstericilerin sokak barikatlarının kaldırıldığı kaydedildi.

Gazetenin haberinde, göstericilerin eski valinin geri dönmesini, son günlerde gözaltına alınan göstericilerin serbest bırakılmasını, güvenlik güçlerinin müdahalede bulunmayacakları yönünde taahhüt vermesini ve gösteri yapma özgürlüğü istedikleri belirtildi.

Hama 1982`de en az 40 bin kişinin katledildiği bir katliam yaşamış ve şehiirde taş üstünde taş kalmamıştı

GÖSTERİLER YARIN DA SÜRECEK

Suriye de yarın sivil ve barışçıl gösteriler devam edecek. yarınki gösterilerin adı, ‘diyaloga hayır’ olarak belirlendi.

ÜLKEDE GECE GÖSTERİLERİ DEVAM EDİYOR

Suriye`nin birçok kentinde gece gösterileri devam ediyor. Sosyal paylaşım sitelerine düşen görüntülerde halk Beşar Esad karşıtı tepkilerini dile getiriyor.

SURİYELİLER GREVE DESTEK VERDİ

Suriyeli muhalifler bugün genel grev ilan ederken; halkın greve iştirak ettiği görülüyor. Ülkenin farklı bölgelerinden çekilen video görüntülerinde dükkanların kapalı olduğu dikkat çekiyor.

Sosyal paylaşım sitelerine düşen aşağıdaki görüntü Suriye`nin İdlib bölgesinden.

 

Sosyal paylaşım sitelerine düşen diğer bir görüntü ise Suriye`nin Humus bölgesinden. Bu kentte de greve yoğun bir katılımın olduğu dikkat çekiyor.

HAMA`DA HALKA KARŞI KULLANILAN SİLAHLAR GÖRÜNTÜLENDİ

Suriye`nin Hama kentinde muhaliflere yönelik operasyon düzenleyen Baas ordusu mensuplarının kullandığı silah mermileri dikkat çekiyor. Hama`da kullanılan silah mermileri toplanarak yayınlandı.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir