• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Yalçın: "Sabit Gelirlilerin Korunması Gerek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Afyonkarahisar’da Eğitim-Bir-Sen Şube binası açılış törenine katıldı.

Gündeme ilişkin konuşma yapan gerçekleştiren Yalçın, artan enflasyonun Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımları gölgelediğine dikkat çekti.

Yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı ve yüzde 73,50 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranının sabit gelirli kamu görevlilerini zorladığını ifade eden Ali Yalçın "Bu enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Enflasyonist ortamlarda sabit gelirliyi korumanın yolu ekonomik istikrar ve düşük enflasyon ile birlikte Eşel-Mobil sistemini devreye almaktan geçiyor. Bu sistemle birlikte sabit gelirli vatandaşların ekonomide oluşan dalgalanmadan korunması gerekli. Bu tür ekonomik olaylarda bazı sermaye sahipleri servetine servet eklerken sabit gelirli sürekli zayıflar. Bu sebeple Memur-Sen olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi ‘En iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır’ Bizim temel arzumuz bunun gerçekleşmesidir." dedi.

Genel Başkan Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iki kez toplandıklarını ve 12 ayrı komisyon çalışmasıyla sahanın taleplerini detaylandırdıklarını söyleyen yalçın üçüncü toplantının yapılarak karşılıklı istişarelerle konunun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ek gösterge çalışmalarıyla birlikte sözleşmeliler konusunun da çalışılarak bu yıl içinde tamamlanacağını hatırlatan Yalçın, kamu görevlilerini temsilen masaya oturdukları her alanda sahanın talepleri doğrultusunda sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir