• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
İşgalci rejim, yasa dışı yerleşim birimi inşa planlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin sözde planlama ve inşaat yerel komitesi iki aşamalı olacak şekilde yeni bir yasa dışı yerleşim birimini onayladı.

Birinci aşamada Osmanlı Tren İstasyonu çevresine 130 yerleşim birimi inşa edilecek. İkinci aşamada ise Kudüs ile Batı Şeria'yı birbirinden ayıran hattın iptal edilmesi planı çerçevesinde Yeşil Hat (El-Velice - El-Katmun) paralelinde 490 yerleşim birimi inşa edilecek. Bu doğrultuda bölgedeki mevcut yahudi yerleşim bölgeleri de genişletilecek. 

İşgal belediyesinin Kudüs-Yafa arasındaki tren yolu üzerinde bulunan Osmanlı Tren İstasyonu'nun büyük bir bölümünü yıktığına, diğer kısmını da yerleşim alanına çevirdiğine dikkat çekildi.

Kudüs'ün güneyine 820 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi projesinin yahudi yerleşimci sayısını artırma ve Yeşil Hat'tı ortadan kaldırma projelerinin üçüncüsü olduğu belirtildi. 

HAMAS, yaptığı açıklamayla işgal rejiminin Kudüs'ü ele geçirme amaçlı, 820 yeni yerleşim birimi inşa projesini onaylamasını kınadı. 

Açıklamada, bu projenin işgal rejiminin Kudüs üzerinde egemenliğini sağlamlaştırma ve buranın tarihi kimliğini değiştirerek yahudileştirme amaçlı sonuç getirmeyecek bir çaba olduğu vurgulandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir