• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
İstinaf Mahkemesi  Hizb-ut Tahrir davasıyla ilgili itirazı reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köklü Değişim Dergisi tarafından 5 Mart 2017’de İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan "Dünya Hilafete Neden Muhtaç?" başlıklı konferansın engellenmesi sonrasında, yapılmayan konferansın konuşmacıları hakkında yargılama başlatılmıştı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başlatılan yargılamada; konferans konuşmacılarından olan Mahmut Kar, Osman Yıldız, Abdullah İmamoğlu ve Musa Bayoğlu hakkında toplam 31 yıl 3 ay ceza verildi.

Dosya avukatlarının temyiz itirazı ile dava İstinaf Mahkemesine taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi 17 Mayıs'ta itirazı reddetti. İstinaf, ilk derece mahkemenin yaptığı yargılamada, esas ve usule ilişkin hukuka aykırılığın bulunmadığını söyledi. İstinaf mahkemesi heyeti, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu söyleyerek itirazı reddetti.

İstinaf Dairesi'nin verdiği bu karar ile Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir yargılamaları hakkında verdiği 9 ayrı hak ihlali kararına bakılmadığı görüldü. Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz yıllarda 1'i Genel Kurul, 8'i daire kararı olmak üzere 9 hak ihlali kararında, ilk derece mahkemeler ve Yargıtay’ın Hizb-ut Tahrir ile ilgili yaptıkları yargılamalarda "gerekçeli karar hakkını" ihlal ettiklerini söylemiş ve yeniden yargılama yapılmasına hükmetmişti.

Ayrıca, İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen yargılama sonrasında konferans konuşmacılarına getirilen yurt dışına çıkış yasağı kararının devam ettiği öğrenildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir