• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Irak`lı Yaralılar Tedavi Olmak İçin Diyarbakır`a Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Demokrasi götürme iddiası ile Irak`ı işgal eden Amerika, Iraklıları tedavileri için yurt dışına gitmeye zorluyor.

 

Yaklaşık 40-50 kişilik Irak`lı vatandaş grubu tedavileri için çareyi Türkiye de bulmaya çalışıyor. Bugün Diyarbakır`a gelen grup, Özel Sultan Hastanesi polikliniklerine başvurup muayene oldu.

 

Hastane yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, gelen grubun bir kısmının muayene ve tetkikleri ücretsiz yapılırken diğer bir kısmının ise sevkleri Araştırma ve Dicle Üniversitesi Hastanesine yapıldı. Hasta grubu içinde kadınlar çocuklar ve yaşlılar var. Hastaların büyük bir kısmının ortopedik hastalar olması dikkat çekti.

 

İLKHA`ya açıklamada bulunan grup sorumlusu Mahmud Saidi, Bağdat`ta bulunan 7 bin uzman ve kaliteli doktorun Londra`ya kaçtığını ifade ederek, bunun nedeninin, mafyanın, Saddam`ın ve Amerikan askerlerinin haraç tehditleri olduğunu bunun sonucunda ise, Iraklıların tedavileri için yurtdışına çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Saidi "Buraya gelen hastalarımızın hepsi, Bağdat`tan gelen ve maddi durumu iyi olmayan hastalar. Bunlar sivil toplum örgütlerinin vasıtasıyla geldiler" şeklinde konuştu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24083.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24085.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24084.jpg

Serdar Aktaş - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir