• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
​Bitlis’te 4-6 yaş Kur’an kursu çocukları için yıl sonu etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis İl Müftülüğünün bahçesinde düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe çocuklarla birlikte aileler de katıldı.

Etkinlikte Bitlis Belediyesi tiyatro ekibinin sergilediği Hacivat-Karagöz oyunuyla çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinlikte Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten gençlik merkezi ekiplerince kurulan stantta çocuklar ok attı, yüz boyama etkinliği yapıldı.

“Amaç ve gayemiz faydalı nesiller yetiştirmektir”

Büyük beğeni alan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, bugün dünyanın kardeşliğe daha çok ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Geylani, “Bu çocuklar bizlere emanettir. Biz onlara neyi gösterirsek, onu alacaklar. Allah’ın emretmiş olduğu güzellikleri onlara söyler, bu şekil eğitip büyütürsek, inşallah hem kendileri hem aileleri hem ülkeleri hem milletleri hem de ümmet için faydalı nesiller olacaklar. Bütün gaye ve hedefimiz, Allah’ın rızasını kazanmak ve onun rızasını kazanacak nesiller yetiştirmektir.” dedi.

“Bugün dünya kardeşliğe muhtaçtır”

Dünyanın kardeşliğe muhtaç olduğunu vurgulayan Geylani, şunları söyledi:

“Dünya kardeşliğe, merhamette, şefkatte, yardımlaşmaya muhtaçtır. Allah’tan korkmayan insan, her türlü felaketi, kötülüğü işleyebilir. Allah’tan korkan bir insan ise bilerek karıncayı bile ezemez. Bundan dolayı Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem), ‘Her şeyin başı Allah korkusudur.’ buyurmaktadır. Bu çocukların kalbine ve gönlüne İslam’ın güzelliklerini, Allah korkusunu yerleştirirsek, inşallah bu çocuklar dünyayı kurtaracak, dünyaya güzellikler getirecek, hayırda yarışacak. Yine Peygamber Efendimiz, ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır; Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’ diye buyurmaktadır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Etkinlik verilen ikramlarla sona erdi. Etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Belediye Başkan Vekili Şirin Kurtulgu, müftülük çalışanları, çocuklar ve aileleri katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir