• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre’de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre sanat sokağında yapılan sergi, Cizre Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Halk Eğitim Merkezi ve Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Serginin açılış programına, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Cizre Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, şube müdürleri, okul, kurum müdürleri ve vatandaşlar katılım gösterdi

Aile Destek Merkezinde kursiyerler, Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslara devam ederek hem kültür ve sanat eğitimleriyle vakitlerini iyi değerlendiriyorlar hem de iş edindirmeye yönelik kurslar ile kendilerine bir işyeri açmak, ailelerine ve kendilerine gelir getirici meslekler edinme imkânına kavuşmuş oluyorlar.

Sanat ve tasarım, el sanatları, Kilim halı dokuma resim, ahşap boyama, mekikli dokuma, takı, iğne oyası, giyim üretim teknolojisi gibi birçok alanda kurulan stantlar vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

 

Hayat boyu öğrenme haftası ve sergi hakkında bilgi veren Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, “Ülkemizde 1-7 Haziran tarihleri ‘Hayat Boyu Öğrenme haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Milli Eğitim bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün faaliyet çerçevesinde biz de Şırnak ilimizde halk eğitim merkezlerimizde birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu tür çalışmaların ilimiz adına, insanlarımız adına çok kıymetli olduğunu değerlendiriyoruz. Şırnak İli Hayat Boyu Öğrenme alanında oransal olarak gayet iyi durumda. Türkiye'de hayat boyu öğrenmeye katılım oranı 0,72 iken ilimizde 1,46 ile aşağı yukarı Türkiye ortalamasının 2 katı üzerindedir. Şu ana kadar halk eğitim merkezlerimizde 60 binin üzerinde insanımıza kurs vermiş bulunuyoruz. Bu vesile ile bütün insanlarımızı gerek genel kurslara gerek meslek kurslarına ve kültürel kurslara davet ediyoruz. Bu çalışmalarda yer alan usta üreticilerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları daha da geliştirmek üzere adım atmaya devam ediyoruz.” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme haftası sergisi 2 gün boyunca vatandaşlara açık olacak. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir