• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Şanghay'da uygulanan 2 aylık karantina sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin’in ekonomi merkezi Şanghay kentinde Covid-19 vakalarının artışa geçmesi üzerine getirilen karantina uygulaması, 2 ayın ardından sona buldu.

Düşük risk grubundaki bölgelerde halk kendini dışarı attı. Kentin simgesi olan Bund nehrinin kıyısına akın edenler fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Şehir içi toplu taşıma ve taksiler yeniden çalışmaya başlarken, kent sakinlerinin kendi araçlarını kullanmasına da izin verildi.

"Çok uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir gün"
Mağazalar, alışveriş merkezleri yüzde 75 kapasiteyle açıldı. Şanghay Belediye Sözcüsü Yin Xin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, çok uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir gün. Herkes çok fedakarlık yaptı. Bu gün zor kazanıldı ve bunu korumalıyız. Aşina olduğumuz ve özlediğimiz Şanghay'a tekrar hoş geldiniz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zong Ming ise, “Salgın etkili bir şekilde kontrol altına alındı” ifadesini kullandı.

En büyük hastane kapatıldı
Kentte koronavirüs vakalarındaki artışla mücadele çerçevesinde Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde kurulan ve 9 Nisan'da hasta kabulüne başlayan sahra hastanesi de kapatıldı.

Salgın sırasında megakentteki 174 binden fazla kişi, sahra hastanesinde tedavi gördü.

Devam eden kurallar
Şehirden ayrılmak için yetkililerden izin alınması şartı ve maske kullanma zorunluluğu ise devam ediyor.

Ayrıca evlerinden çıkanların bazı mekanlara giriş için akıllı telefonlarından sağlık kodunu göstermeleri gerekiyor. Toplu taşıma araçlarını kullanmak veya banka, alışveriş merkezi gibi yerlere girmek isteyenlerin de son 72 saat içinde yapılmış PCR testinin negatif olması şart.

Başka bir şehre seyahat edenlerin ise dönüşlerinde 7-14 gün karantina ile karşı karşıya kalacak şekilde Şanghay'dan ayrılmalarına yönelik kısıtlamaları sürüyor. Sinemalar, müzeler ve spor salonları da kapalı kalmaya devam ediyor.

İHA'nın aktardığına göre hayat tam olarak salgın öncesi normale dönmezken, orta ve yüksek riskli bölgelerdeki (en az 650 bin kişi) karantina uygulaması sürüyor.

Öte yandan Şanghay’da koronavirüs vakalarının artış göstermesinin ardından 1 Nisan itibariyle karantina uygulanması kararı alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir