• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Mavi Marmara 12 yıldır yürüyüşüne devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gazze'ye insani yardım götürmek için İstanbul'dan yola çıkan ve 31 Mayıs 2010'da Akdeniz'de uluslararası sularda siyonistlerin saldırısı sonucunda 10 Müslümanın şehid düştüğü Mavi Marmara gemisi, 12 yıldır yürüyüşüne devam ediyor.

Fatih Camii'nde bir araya gelen binlerce Filistin sevdalısı kişi, bundan 12 yıl önce yola çıkan Mavi Marmara gemisinin yoluna devam ettiğini göstermek adına ellerinde döviz, pankart ve bayraklarla Fatih Camii'nden Edirnekapı Şehitliğine kadar Filistin lehine, siyonistler aleyhine sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdiler.

 

Yaklaşık 1,5 saat düren yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, Mavi Marmara seferinin yoluna kaldığı yerden devam ettiği hatırlatılarak siyonistlerle yapılan sözde normalleşme anlaşmalarının kabul edilemeyeceği vurgulandı.

"Mavi Marmara yoluna devam ediyor"

Bundan 12 yıl önce dünyanın farklı coğrafyalarından vicdan sahibi insanların zalim israilin zulmüne dur demek için yola çıktıklarını hatırlatan Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür, Gazze ablukasını delmek için yola çıkanların siyonistler tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Songür, "Bundan 12 yıl önce babasını şehid veren babalar, evlatlarını şehid veren babalar oldu. Filistin'de devam eden bu zulüm aslında hiç durmadı. Buradan özellikle şunu belirtmek istiyorum! Mavi Marmara'nın seferi asla bitmedi. 12 yıl geçmesine rağmen elhamdülillah sizlerin destekleriyle, Müslüman coğrafyaların, ümmetin desteğiyle, vicdan sahibi insanların desteğiyle yoluna devam ediyor." dedi.

"İsrail devleti normal bir devlet değil ki Türkiye onunla ilişkilerini normalleştirsin"

Burada bulunmanın klasik bir anma, klasik bir lanetleme olmadığını söyleyen Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, "Burada maksadımız çok açık bir şekilde israilin bu bölgeye, bu coğrafyaya ait olmadığını haykırmak, israilin gayrimeşru bir işgal rejimi olduğunun altını bir kez daha çizmektir. İsrail normal bir devlet, meşru bir rejim değildir. Bu sebeple son dönemde hareketlenen Türkiye-israil ilişkilerine dair muhakkak söylenmesi gereken bir söz var. Ben o sözü bir kez daha Türkiye kamuoyu, hükümet ve Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hassaten duysun diye sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Sayın Çavuşoğlu! İsrail devleti normal bir devlet değil ki Türkiye onunla ilişkilerini normalleştirsin. Bakın siz israil ile ilişkilerimizi normalleştirelim dediğinizde siyonist saldırganlık yükseliyor. Siz israil ile karşılıklı olarak büyükelçilerimizi atayacağız! Dediğinizde siyonist katiller Mescid-i Aksa'ya daha pervasızca tecavüz etmek için caddelere dökülüyorlar. Nasıl oluyor da Türkiye ile israil arasındaki ilişkiler tırnak içerisinde normalleştikçe siyonizm azgınlaşıyor, Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e tecavüzler artıyor ve her gün Kudüs'ten, Ramallah'tan, El Halil'den gencecik kardeşlerimiz toprağa gömülüyor." diye konuştu.

"Türkiye ile dalga geçenlerle normalleşme asla olmaz"

İsrail ile normalleşme ve barışın asla olamayacağını vurgulayan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bakanımız daha oradayken Mescid-i Aksa'ya saldırdılar, Türkiye ile dalga geçtiler. Türkiye ile dalga geçenlerle normalleşme asla olmaz. İsraili sevmiyoruz. Siyonizm, sevmiyoruz. Mescid-i Aksa'ya saldıranlara ders vermesini biliriz. Malımızla, canımızla şehadete hazır olduğumuzu tüm dünyaya duyuruyoruz." şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir