• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Midyat’ta işveren ile işçiyi buluşturacak ‘İş Sen’de Midyat Projesi’ tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat Kaymakamlığı tarafından dijital ortamda, “İşveren İşçi Buluşturma Platformu” kurularak, iş arayan işçiye iş, işçi arayan işverene ise işçi bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla sadece Midyat’a yönelik dijital ortamda işçi/işveren kayıt portalı hizmete sunuldu.

http://www.midyatsydv.org/ web adresinden ilgili yerlere, gerekli bilgiler girilerek kayıt oluşturulabilecek.

Milli İrade Orta Okulu konferans salonunda düzenlenen programla internet portalının tanıtımı yapıldı.

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı memuru ve Proje Koordinatörü Bilal Uslu, yaptığı sunumda, yaklaşık 8 aydır bu proje ile ilgilendiklerini, temel amaçlarının ilçedeki iş arayanlarla işverenleri buluşturma platformu oluşturabilmek, birilerinin evine ekmek götürmesine vesile olmak olduğunu ifade etti.

“İşverenlerin işçiye, iş arayanların da işverene ulaşmasını kolaylaştırmak istiyoruz”

Proje ile ilgili konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz ise, işverenlerin işçiye, iş arayanların da işverene ulaşması konusunda tespit ettikleri eksikliği gidermek adına bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Solmaz, “Bugün burada ilçemizdeki istihdamın arttırılması, istihdam çeşitliliğinin bireylere imkân olarak sunulması için kendimizin hazırlamış olduğu bir yazılım portalını tanıtmak için toplandık. İlçemizde yaklaşık 10 aylık göreve başlama sürecinde yapmış olduğumuz ziyaret ve görüşmelerde istihdam konusunda var olan potansiyelimizin yeterli düzeyde kullanılmadığını müşahede ettik. Özellikle istihdam çeşitliliğinin yeterli düzeyde olduğunu düşündüğümüz ilçemizde, işverenlerin aradığı çalışanı bulamadığı, iş arayan vatandaşlarımızın tecrübesi doğrultusunda; yapabileceği, çalışabileceği iş alternatifinin ortamlarına hızlıca ulaşamadığına şahit olduk.” dedi

“Bu portala kayıt olan işveren ve iş arayana, kurumsal anlamda referans değiliz”

İşveren ile işçiyi dijital platform üzerinden buluşturmayı amaçladıklarını belirten Solmaz, “Bilindiği üzere çağımız teknoloji çağı. İnsanlar yiyeceğinden giyeceğine, kişisel gelişiminden kültürel eğlencesine kadar, sosyal ağlar üzerinden yapmaya başladılar. İstihdam oluşturma alanında da birçok iş bulma siteleri ve portallar açıldı. Bizler bunları örnek olarak mikro düzeyde sadece Midyat’ımızı kapsayan, İşveren İş Arayan Buluşturma Platformu’nun yazılımını gerçekleştirdik. Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığımız bu yazılım sayesinde temennimiz; hem işverenin ihtiyacı olan personelini bulması, hem de iş arayanın kendi tecrübesine dayalı bir istihdam olanağını kendilerine sunmamız. Potansiyelimizin fazlaca olduğu bir ilçede yaşadığımızı bilerek ve sadece ilçemizin koşullarını esas alarak bu projeyi hazırladık. “İş Sen’de Midyat” sloganı ile başladık. Bu portala kayıt olan işveren ve iş arayana, kurumsal anlamda bizler referans değiliz.  Sadece her iki tarafın doğru şekilde buluşmalarını ve iletişime geçmelerini sağlama amaçlı bir kamu hizmeti mantığıyla kurulmuş ücretsiz bir sosyal platform. Sizlerden istediğimiz bu çalışmanın toplumun her kesimine faydalı olabilmesi için bilgilendirilmesi ve doğru kişilerin bu sisteme kayıt yaptırılmasıdır. Gerçekten çalışmak isteyen iş arayan kesiminde daha rahat tespit edilebileceği, toplumda; “işsizim” ,”iş bulamıyorum”,”iş arıyorum ama herhangi bir talebim yerine getirilmiyor” şeklinde olumsuz bir ruh halini ortaya koyan kişilerin de bu sistemde bir nebze olsun katılımlarını sağlamak için bu sistemi oluşturduk. Unutulmaması gereken tek nokta, kendi imkânlarımızla yaptığımız bu sosyal platformun kullanım amacının özümsenmesidir. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

Tanıtım programına katılan işverenler, portalın ve yapılan çalışmanın önemli olduğunu ifade etti.

Tanıtım programına; Kaymakam Solmaz’ın yanı sıra bazı kurum amirleri, Başsavcı, ilçe Jandarma komutanı, belediye başkan yardımcısı, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile işverenler katıldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir