• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...

Ali Yalçın, "Toplu Sözleşmede hüküm altına aldığımız 3600 Ek Gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda tekliflerimizi ilettiğimiz iki toplantı ve 12 ayrı mutfak çalışmasına rağmen Bakanlık tarafından bize henüz bir teklif sunulmadı. Memur-Sen olarak biz sadece zikredilen bazı meslek gruplarını değil kamunun tümünü kapsayacak adaletli ve hakkaniyetli bir çalışma bekliyoruz. Bunun nasıl yapılacağına ilişkin yol haritamızı yaptığımız mutfak çalışmalarıyla bakanlığa sunduk." dedi.

Konuşmasının devamında Yalçın, şunları aktardı:

"Bugüne kadar gerçekleştirilen toplantılarda sunduğumuz tekliflerin Çalışma Bakanlığı tarafından diğer kurumlarla paylaşılarak mali açıdan değerlendirilmesi nihai olarak yapılmasını beklediğimiz toplantı için oldukça önemli. 3600 Ek Gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi yanında tazminat yansıtma oranlarında da yapılacak puansal artışla birlikte kamunun tümünü kapsayacak ve mağduriyet üretmeyecek bir çalışmayla emekli aylıkları ve ikramiyelerinde artış sağlanabilecektir." ifadelerini kullandı.

Son olarak, bunun bir komisyon çalışması olabilmesi için bugüne kadar sunduğumuz tekliflerin değerlendirilmesinin akabinde gerçekleştirilecek 3. toplantıda Çalışma Bakanlığı'nın masaya teklifle gelmesini beklediklerini söyledi. (İLKHA)