• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Kılıçdaroğlu Meclis Başkanını Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın eşliğinde başkanlık makamına geldi. Çiçek, Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri makam odasının girişinde karşıladı. Görüşmenin başında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Görüşme saat 16.30`da başladı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile kritik görüşmesi öncesinde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Tutuklu vekiller için güvence verilirse yemin ederiz. Yemin etmeyerek demokrasi ve hukuk ayıbını dünyaya gösterdik" dedi.

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, AK Parti Grubunu ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanvekillerinin tümünün bulunduğu ziyaret 50 dakika sürdü. Ziyaretin ardından açıklama yapılmadı.


MHP Grup Başkanvekilleri, CHP Grup Başkanvekillerini ziyaret etti. MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural`ın, CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ile Emine Ülker Tarhan`ı ziyareti 55 dakika sürdü.

İnce, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kendilerinin grup başkanvekilliklerine yeni seçildiğini anımsatan İnce, Şandır ile Vural`ın, `nezaket` ziyaretinde bulunduğunu ifade etti.

İnce, `Yemin krizinin çözümü konusunda MHP`nin 4 maddelik bir öneri listesi getirecekleri belirtildi, bu önerileri size aktardılar mı?` sorusunu, `Biz Meclisi boykot etmiyoruz, bir protesto yapmıyoruz. Lütfen bunları birbirine karıştırmayalım. Biz Kurtuluş Savaşı`nı yönetmiş bir Meclis`i protesto etmiyoruz. Ortada bir sorun, kriz vardır ama bunu protesto ve boykot olarak tanımlamanızı istemiyoruz` diye yanıtladı.

MHP`nin sorunun aşılması için bir taleple gelip gelmediğine yönelik soruyu yanıtlarken İnce, bu konuda MHP Grup Başkanvekili Şandır`ın açıklama yapabileceğini belirtti.

İnce, MHP`li grup başkanvekilleri ile sohbet ettiklerini ve karşılıklı olarak birbirlerine başarılar dilediklerini aktardı.

Tutuklu milletvekillerinin durumunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya İnce, `Tabii ki sohbet ettik. Türkiye`nin gündeminde bu konu varsa, biz de herhalde bu konuyu görüşmüşüzdür` karşılığını verdi. MHP Grup Başkanvekilleri, daha sonra AK Parti Grubu`nu ziyaret etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir