• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Pekin’de hayat normale dönüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in başkenti Pekin'de artan koronavirüs vakaları sebebiyle uygulanan kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı. Şehirde uzun süre sonra metro istasyonlarında ve alışveriş merkezlerinin açılmasıyla kalabalık oluştu.

Artan koronavirüs vakaları sebebiyle bir süredir kısıtlamaların uygulandığı Pekin'de hayat normale dönemeye başladı.

Salgın bitti sinyali!

Şanghay'daki kısıtlamaların da kademeli olarak hafifletilmesiyle, Çin en kötü salgın dalgasının bittiğini sinyalini verdi. Şanghaylı yetkililer, bazı bölgelerde halen vakaların bulunduğunu ancak kontrol edebilir ölçüde olduğunu söyledi.

Çin'in "sıfır vaka" stratejisi kapsamındaki karantina uygulaması ve diğer kısıtlamalar, vatandaşları hayal kırıklığına uğratmıştı.

Mağazalar yüzde 50 açık olacak!

Pekin'de mağazaların yanı sıra, parklar, spor salonları ve sinemaların da kapasitelerinin yüzde 50 oranında yeniden açılmasına izin verildi. Ancak restoranlar halen sadece paket servis yapıyor.

Şanghay'da yeni vaka sayıları düşmüş olsa bile, vatandaşlar yalnızca özel geçişlerle ve sınırlı bir süre için dışarı çıkabiliyor. Çin cumartesi günü 293 yeni vaka bildirdi; bu vakaların 122'si Şanghay'da, 21'i ise Pekin'de kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir