• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Bilinmeyen sebeple evlerinde 4 sefer yangın çıkan aile sorunlarına çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez 19 Mayıs Mahallesi'nde ikamet eden 6 nüfuslu Yaman ailesi, iki ay önce başlayan ve bilinmeyen sebeplerle yangın çıkan evlerinde çaresizse yaşam mücadelesi veriyor.

İki ay önce kiralık olarak ikamet ettikleri evlerinde bilmedikleri nedenlerle yangın çıkmaya başladı. Evlerinin odalarında peş peşe yangın çıkmaya başladığını belirten Yaman ailesi, maddi durumları olmadığı için kiralık kaldıkları evden de çıkamadıklarını belirtti.

Yaklaşık iki ay önce başlayan yangınlara bir anlam veremediklerini  belirten Yaman ailesi, kiralık kaldıkları evden maddi sıkıntılar nedeniyle çıkamadıklarını, çıkan yangınlarda birçok eşyasının kullanılmaz hale gediğini ifade etti.

Çoğunlukla akşama doğru başlayan anlamsız yangınlar nedeniyle korkudan uyuyamadıklarını ve çocuklarının zarar görmesinden endişe duyduğunu belirten anne Fatma Yaman, yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

"Çıkan yangınlara anlam veremiyoruz"

Evlerinde çıkan yangınların iki ay önce başladığını ifade eden Halil Yaman, "Evimizde kendiliğinden çıkan yangın olayları iki ay önce başladı. İki ay önce ailece oturma odasında otururken duman kokusunu fark ettik. Boş olan odada hiç kimse yoktu ve bir elektrik sobası vardı, o da dolaptan iki metre uzak duruyordu ve kapalı olan dolabın içindeki yatakların ortasında yangın çıktığını gördük. Hemen su döküp söndürdük. Dolabın içinde hiçbir elektrik tesisatı falanda yoktu ondan bir ay sonra başka bir odasının perdeleri yanmaya başladı yine o zaman odada kimse yoktu ve poşet yakılır gibi perde yanıyordu. Çıkan ateşi söndürdük ve bir anlam veremedik." şeklinde konuştu.

"4 defadır hiçbir anlam vermediğimiz yangınlar çıkıyor"

Yaman, "Aradan bir hafta sonra bu sefer bizim uyuduğumuz odada da yangın çıktı. O zaman da ateşi söndürdük. Küçük çapta olduğu için kimseyi de çağırmadık. Ama en son bu odamızda da yangın çıktığı için annem beni aradı ve ben de eve geldim. Eve gelip baktığımda ne diyeceğimi şaşırdım. İki aydır evimizin farklı odalarında 4 defadır hiçbir anlam vermediğimiz yangınlar çıkıyor. Çıkan bu yangınlar nedeniyle maddi hasarımız çok ama yetkililerden tek isteğimiz bize bir çözüm bulmalarıdır, başka da bir şey istemiyoruz." dedi.

"Bir gün çocuklarıma bir şey olacak diye korkuyorum"

Fatma Yaman

Anlam veremediği yangınlardan dolayı bir gün çocuklarının zarar görmesinden korktuğunu belirten anne Fatma Yaman yetkililere seslenerek şunları söyledi:

"Evimizin farklı odalarında 4 defadır anlam vermediğimiz yangılar çıkıyor. Çıkan yangınların sebebini bulamıyoruz. Kendi kendiliğinden çıkıyor. Yangın odalarımın perdelerinde çıkıyor. Yastık ve yorganlarımın hepsi yangından dolayı kullanılamaz hale geldi. Sebepsiz çıkan yangınlar nedeniyle bir gün çocuklarıma bir şey olacak diye korkuyorum. Yangın çıkan yerlerde ne bir elektrik ne de bir tesisat yoktur. Her seferinde yangın kokusu gelinde fark ediyoruz. Çıkan yangını kendim söndürdüm. Kiracıyım, maddi durumum da yok, eşim çalışmıyor, 4 çocuğum var ve okul okuyorlar. Yetkililerden isteğimiz bize yardımcı olmaları ve bu sorunumuza çözüm bulmalarıdır. Çünkü ne yapacağımızı bilemiyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir