• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
BETAV Yönetim Kurulu üyesi Dalkıran: Halkımız kitaba susamış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

BETAV öncülüğünde gerçekleştirilen, Bitlis Belediyesi, Bitlis Valiliği ve Bitlis Eren Üniversitesinin desteklediği Bitlis 1. Kitap Fuarı, son gününde de yoğun katılımla devam ediyor.

Merkez Gökmeydan’da açılan fuara her yaştan insanlar stantları gezip, beğendikleri kitapları yazarlara imzalatıyor. 

İlk kez Bitlis’te açılan, birçok yazar ve şairin katıldığı fuar, farklı söyleşilerle devam ediyor. Fuara olan yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten Dalkıran, halkın kitaba susadığına vurgu yaptı.

Dalkıran, “BETAV olarak ilk kez böyle bir girişimde bulunduk. Başta bu işin fikir babası olan yıldız kalpli genel başkanımızın kavliyle bu işe giriştik. Yapabilir miyiz? Dışardan bir güvenlik sorunumuz olabilir mi? diye başta tedirginliğimiz vardı. Valiliğimiz, belediye ve üniversitemizle görüştük. Onların ciddi desteğini aldık. Özgüvenimiz arttı. Böylece teşebbüste bulunduk. Beklediğimizden çok daha fazla bir yoğunluk yaşandı. Demek ki Bitlis’imiz, halkımız kitaba susamış. Bitlis’te yaşadığım dönemlerde 3 tane kitapçı, 3 tane sinemamız vardı. Fakat bu tür kültür etkinlikler şu an yok. İnşallah bundan sonra buna bir katkımız olursa mutluluk duyarız. BETAV olarak kitap fuarının devamı kararını aldık. Bu başarı hepimizin.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir