• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Afganistan Merkez Bankası: Ülkedeki geleneksel bankacılık İslami bankacılığa dönüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Merkez Bankası (Da Afghanistan Bank) yaptığı basın açıklamasında, toplantıda İslami bankacılıkla ilgili çeşitli konuların ele alındığını bildirdi.

Toplantıda konuşan Da Afghanistan Bank Başkanı İkinci Yardımcısı Abdulkadir Ahmed, ülkede İslami bankacılığın büyüyerek geliştiğini ve konvansiyonel bankacılığın yakında İslami bankacılığa dönüşmesinin beklendiğini kaydetti.

Ahmed, Da Afghanistan Bank yönetiminin, ülkede İslami bankacılığın geliştirilmesi için "Şeriat Denetleme Kurulu" ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Geleneksel bankacılığı İslami bankacılığa dönüştürmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Ahmed, bunun sonucunda ülkede İslami bankacılığın daha da gelişeceğini ve insanların güvenle yatırım yapacağını söyledi.

"Geleneksel Bankacılık" bir müşteriden cari hesaplarda para alma, biriktirme, ödeme veya çek alma faaliyeti veya müşteriye bir ücret ya da tek bir ücret şeklinde kredi sağlanması anlamına gelirken, "İslami Bankacılık" ise; faizin (tefecilik) olmadığı "kâr ortaklığı" ilkesine dayanmaktadır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir