• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Heniye, Refah Sınır Kapısının Açılmasını İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Arap Doktorları Birliği heyetini kabul ederek Filistin halkına ve özellikle de Gazze Şeridi sakinlerine verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

 

FiEM`in haberine göre, Arap Doktorları Birliği`nin Gazze`nin her köşesinde emeği olduğunu ifade eden Heniyye, Gazze Şeridi`nde üç boyutlu bir savaşla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Heniyye, birinci boyutun İsrail güçlerinin askeri saldırıları olduğunu, ikinci boyutun ekonomik abluka olduğunu, üçüncü boyutun ise siyasi açıdan hükümeti yalnızlaştırma politikaları olduğunu söyledi.

 

Gazze`ye açılan savaşın özgür iradesiyle seçimlerde Hamas`ı tercih eden ve iktidara getiren Filistin halkını cezalandırmak, direnişin azmini kırmak ve Filistin politikalarını işgalcilerin isteğine göre dizayn etmek amacı taşıdığını ifade eden Heniyye, "Fakat bugün Gazze`nin ablukaya ve komplolara karşı zafer kazandığını söyleyebiliriz" dedi.

 

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Gazze Şeridi`nde durumun şu anda çok daha iyi olduğunu dile getiren Heniyye, kısa süre önce Gazze`yi kasıp kavuran ilaç sıkıntısının şartların ne kadar zor olduğunu ve Gazze`ye karşı kurulan komployla mücadele için kararlılık gerektirdiğinin kanıtı olduğunu belirtti.

 

Filistin Başbakanı, Filistin halkının Gazze`ye uygulanan ablukadan, Rafah Kapısı`nın kapatılmasından ve Gazze sınırına inşa edilen çelik duvardan Mısır halkını sorumlu tutmadığını ifade ederek, Mısır yönetiminden Rafah Kapısı`nın tamamen açılmasını sağlayacak ve ablukayı sona erdiren siyasi bir karar beklediklerini kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir