• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Peygamber Sevdalıları Mescid-i Aksa için sabah namazında duada buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Avrupa Yakası'nda Fatih Camii, Anadolu Yakası'nda ise Büyük Çamlıca Camii'nde bir araya gelen vakıf gönüllüleri, İstanbul fethinin 569'uncu yıl dönümüne denk gelen günde Kudüs'ün de azat olması için duaya durdular.

Kılınan sabah namazı sonrasında Büyük Çamlıca Camii içerisinde Molla Nizamettin Yaçin, Fatih Camii avlusunda ise molla Cemal Çınar, Kudüs ve Filistin özelinde ümmet için birer dua yaptılar.

Yapılan duanın ardından İLKHA muhabirine konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Temsilcilerinden Mehmet Ali Ortac, vakıf olarak Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını telin etmek, Mescid-i Aksa'yı savunan Müslümanlara dua etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

"Tüm Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı savunanlara ellerinden gelen desteği vermeli"

Yakın zamanda farklı ülkelerde bulunan yaklaşık 25 bin Yahudi'nin Filistin'e getirilip yerleştirilmesine yönelik de konuşan Ortac, "Bu adımlar önümüzdeki günlerin daha sıcak geçeceğine alamettir. Tüm Müslümanların Mescid-i Aksa'yı savunan güçlere destek vermeleri gerekir. Herkes imkân dâhilinde maddi manevi destek vermeli ve destek verenlerin de desteklerini yoğunlaştırmaları gerekiyor." dedi. (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir