• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
CHP'den HDP açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 CHP Doğu Masası Başkanı İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı bölgeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelen yoğun bir ilginin olduğunu kaydetti.

Salıcı, " Biz önümüzdeki dönem Van’dan milletvekilimiz olsun istiyoruz. Diyarbakır, Mardin, Batman ve Erzurum’dan, yani bölgenin önemli ve metropol şehirlerinden milletvekillerimiz olsun ve CHP rozetiyle Meclis’e gidip vatandaşın burada yaşamış olduğu sıkıntıları doğrudan dile getiren ve çözüm önerilerini ortaya koyan bir iktidar ortaya çıksın istiyoruz. Tüm çabamız bu. Bunun için de olumlu izlenimlerle Van’dan ayrılıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ALTILI MASA TARTIŞMALARI

HDP'nin "Altılı Masa"da olmak gibi bir talebinin olmadığını söyleyen Salıcı, "Eş Başkanlar Sayın Mithat Sancar ve Pervin Buldan ağzından bu husus defalarca dile getirildi. Onların, Millet İttifakı’na katılmak gibi bir talepleri, beklentileri yok. Onlar ayrı bir yol çizmiş durumdalar. “Üçüncü ittifak” süreci yönetiyorlar. Dolayısıyla aslında HDP Altılı Masa’da niye var, niye yok tartışması işin muhatapları tarafından zaten cevaplandırıldı. Yani HDP’nin bu konuda bir talebi olmadığı sürece bu konuyu konuşmanın bir anlamı yok. " ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir