• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Dicle Üniversitesi öğrencileri Kur'an'ı Kerim'i güzel okumak için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde okuyan erkek ve kız öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmanın ön elemesi İlahiyat Fakültesi Kıraat Anabilim Dalı Öğretim elemanları tarafından yapıldı.

Düzenleme Komitesi adına konuşma yapan yarışma Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Ablay, bu tür etkinlikleri yapmadaki amaçlarının öğrencilerin Kur'an ile bağlarını güçlendirmek olduğunu belirterek bu toprakların mayasının Kur'an ile yoğrulduğunu söyledi.

Programın açılış konuşmasında bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Musa Bağcı, bölümlerden gelecek etkinlik taleplerine her zaman açık olduklarını sözlerine ekleyerek her ilahiyat öğrencisinin mutlaka iyi bir Kur'an okuyuşuna ve Arapça bilgisine sahip olması gerektiğine dikkat çekti.

Yarışmaya farklı fakültelerden katılan erkekler kategorisinde 10, kızlar kategorisinde 11 aday final yarışmasına seçildi. Ön seçici kurul, yarışmacıların tashih-i huruf, ses, makam, tilavet tavrı gibi kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kızlar kategorisinin finalinde Safa Merve Yaman birinci, Merve Kazaylek 2'nci ve Züleyha Karadeniz 3'üncü seçildi. Erkekler Kategorisinde ise Zülfü Kayaalp birinci, Muhammed Emin Yakut 2'nci ve Mehmet Kaplan 3'üncü oldu.

Yarışmada birincilere 5, ikincilere 3 ve üçüncü olanlara da 2 bin TL para ödülü ile kıyafet ve kitaplar hediye edildi. Ayrıca finale kalıp dereceye giremeyen diğer yarışmacılara 300 TL para ödülünün yanı sıra tefsir ve birtakım kitaplar verildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir