• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Karahindiba'nın sarı çiçekleri doyumsuz görüntüler meydana getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ'ın Palu İlçesi Gökdere (Erdürek) köyünün kırsal alanı, Aslandişi (Karahindiba) bitkisinin sarı çiçekleri ile bezendi.

Sarı renkli çiçeklerin, yeşil ve tepelerdeki kar beyazla birlikte oluşturduğu manzara, seyrine doyumsuz anlar oluşturdu.

 

Karahindiba çiçeğini ilk defa bir arada bu kadar çok gördüğünü belirten Gökdere köyü çobanı Muhsin Polat, çiçeklerin bu kadar çok olmasını yağmurun çok yağmasına bağlayarak birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi.

Gökdere köyünün altında akan Murat Irmağı ile bütünleşen bu çiçekler, Allah'ın rahmet eserlerinin bir tecellisi olduğunu belirten Polat,

"Bu güzellikler aslında bizlere Allah'ı hatırlatan ve O'nun güzelliğinin sınırsızlığını gösteren birer delildir. İnternetten araştırdığım kadarıyla birçok hastalığa şifa olmaya sebep Aslandişi (Karahindiba) bitkisi bizim burada tarla şeklinde boy göstermiş durumdadır. Rabbim bu sene rahmet dolu güzel yağmurlar bizlere nasip etti. Köyün her bir yanı değişik bitkilerle dolup taşıyor. Aslandişi bitkisini ilk defa bu kadar çok bir arada buldum." dedi.

Karahindibanın faydaları;

  1. Antioksidan sağlaması
  2. Kolesterolü düşürmesi
  3. Kan şekerinin düzenlenmesi
  4. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi
  5. Kan basıncını düşürme
  6. Sindirime yardımcı olması
  7. Kanser riskini azaltması
  8. Kilo vermeye yardımcı olma (İLKHA)
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir