• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bakan Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov Bakü’de bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Azerbaycan’a gitti.

Haydar Aliyev Havalimanında Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov tarafından karşılanan Bakan Akar için Savunma Bakanlığında askerî tören düzenlendi.

Törenin ardından Millî Savunma Bakanı Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov, heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Azerbaycan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Akar, gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

Orduları milletlerin omurgası olarak nitelendiren Bakan Akar, “Orduların eğitimli ve donanımlı olması lazım ancak o şekilde milletlerin güvenliği sağlanabilir.” diye konuştu.

Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğinin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğini belirten Bakan Akar, askerî tatbikat ve eğitimlerin de süreceğini söyledi. Bakan Akar, Karabağ Zaferi’nin Kafkas tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov da Bakan Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi’nin Azerbaycan ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.

Görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi de yer aldı.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir