• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Parklarda hayvan otlatanlara cezai işlem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşil alanlarda küçük ve büyükbaş hayvan otlatıldığının haber verilimesi üzerine harekete geçen Viranşehir Belediyesi ekipleri, sabaha karşı 2 kişinin parklarda hayvan otlattığını tespit etti.

Hayvanlara el koyan zabıta ekipleri, hayvan sahiplerine cezai işlemin uygulanacağını belirtti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Yeşil alanlara verdikleri öneme vurgu yaparak, yeşil alanların vatandaşların ortak kullanım ve dinlenme yerleri olduğunu söyledi.

Park, mesire ve yeşil alanlarda hayvan otlatanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizen Ekinci, yeşil alanlarda hayvan otlatan kişilerin tespit edilmesi durumunda, hayvan sahipleri hakkında cezai işlem ve hukuki sürecin başlatılacağını belirtti.

Vatandaşlara parklara sahip çıkın çağrısında bulunan Ekinci, “Parklar mera alanı ve hayvan otlatma yeri değildir. Bu parklarımıza sadece belediye, zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri değil, hep beraber sahip çıkmalıyız. Herkes kendi parkına, evinin havlusu ve bahçesi gibi bakmalı ve sahip çıkmalı. Biz göreve geldiğimizde daha önce ihale usulü ile verilen bütün parkların ihalesini iptal edip, tüm parklarımızı halkımıza açtık. Mevcut yeşil alanlarımızı daha da çoğalttık, çoğaltmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu yeşil alanlar hepimizin ortak malı ve dinlenme alanlarıdır. Dolayısıyla halkımızdan istirhamım parklarımızı hep beraber koruyalım ve hep beraber sahip çıkalım” dedi. (İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir